Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

μίΑ φάση πΕρνάΩ κι εΓώ μηΝ το κάνουΜε θέΜα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΥΠΟΓΙΑΝΝΗΣ

LYRA

20/5/2003

Ο τίτλος του cd μίΑ φάση πΕρνάΩ κι εΓώ μηΝ το κάνουΜε θέΜα, του Γιώργου Αλουπογιάννη, κέρδισε το χαμόγελό μου και, το περιεχόμενό του, την συμπάθειά μου.

Πιο αναλυτικά πρόκειται για έναν δίσκο που προέρχεται από έναν τραγουδοποιό της νέας γενιάς ο οποίος μας δίνει δώδεκα τραγούδια τα οποία σε ένα μεγάλο μέρος βασίζονται σε στίχους που έγραψε ο ίδιος αλλά και οι Ισαάκ Σούσης και Δημήτρης Κοτάκος. Την βάση των στίχων αποτελεί ο έρωτας ο οποίος προσεγγίζεται πότε φωτεινά, πότε με χιούμορ και πότε γλυκόπικρα. Το φόντο σε όλα αυτά είναι ο ισορροπημένος ήχος pop/rock αισθητικής ο οποίος ξεκινά από τις δυνατές εντάσεις, «Ξυπνάς νωρίς» που αποτελεί και την πιο αισιόδοξη εμπορικά στιγμή του cd, φτάνοντας μέχρι την τρυφερή μπαλάντα, «Να έρθεις» που υπέροχα τραγουδά η Μαρία Ιακώβου.

Ο Γιώργος Αλουπογιάννης με την κατάθεσή του αυτή συγκαταλέγεται στο ελπιδοφόρο τμήμα του ελληνικού τραγουδιού στέκεται αξιοπρεπής δίνοντάς μας ηλεκτρικά τραγούδια μέσα από τα οποία φαίνεται το ταλέντο της σύνθεσης και δίνοντάς μας τη σιγουριά πως στο μέλλον θα μας απασχολήσει με τις νεότερες συνθετικές του επιλογές.

Πέτρος Μαϊστράλης

Live
Χαΐνηδες
7/12/2007
PELICAN + HIGH ON FIRE
7/12/2007
SKATALITES
25/11/2007
MATISSE
1/12/2007
ART BRUT-ABBIE GALE
30/11/2007
PURESSENCE
23 /11 / 2007
CLOSER, FUSE FOR PEKAR
23/11/2007
London After Midnight
9/11/2007
FATES WARNING
19/11/2007
SIGMATROPIC
15/11/2007