Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΙ

ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Music Box Intl

19/5/2003

Οι Κίτρινα ποδήλατα, κατά κόσμο Γιώργος και Αλέξανδρος Παντελιάς βρισκόμενοι στο ναδίρ της μουσικής τους πορείας ξαναχτυπούν (ή καλύτερα ξαναχαϊδεύουν) με το αλμπουμ «τα λόγια ειναι δρόμοι». Μετά τις πρώτες, δειλές μα σταθερές «ορθοπεταλιές» με την αποδοχή του κοινού, απόλυτη, αλλάζουν «ταχύτητα» και εκπλήσουν.

Με μία σεμνή και κομψή παραγωγή το νέο cd των δύο ταλαντούχων νεαρών κλείνει θέση άμα τη εμφανίσει του στο σακίδιο των καλοκαιρινών διακοπών. Με τάξη όμως αφού θα χρειαστεί και μετά το καλοκαίρι για να γλυκαίνει το άχαρο φθινόπωρο και να ζεσταίνει τον κρύο χειμώνα. Από το 1ο «Ιστορία δίχως τέλος» ορίζουν τη σχέση τους με τον ακροατή. Μια μουσική σχέση δίχως τέλος.

Ένα δίδυμο που σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση (στην κυριολεξία χάνετε έαν δεν τους έχετε δεί) σε κάνει να προσέξεις τους δύο νέους σου φίλους. Γιατί οι Κίτρινα ποδήλατα είναιι φίλοι. Μακρυά από τα τερτίπια του star system δεν ψάχνουν τη καταξίωση σε μουσικά βραβεία φθηνών εκδηλώσεων από ατάλαντους κριτές. Θέλουν εσένα ακροατή / ακροάτρια να ξαπλώσεις πλάι τους στην αμμουδιά με κρασί σε πλαστικό ποτήρι και να χαζέψετε παρέα τα άστρα.

Την εμπιστοσύνη στους καλλιτέχνες δείχνει και η Γλυκερία η οποία συμμετέχει στη μουσική παρέα αυτού του άλμπουμ ρωτώντας «Πότε θα με μάθεις». Ένα τραγούδι όπου τα λόγια καίνε, οι αλήθειες κλαίνε, και οι ερμηνευτές δε δίνουν δεκάρα για το που βγάζει ο δρόμος. Άλλωστε για τους Κίτρινα ποδήλατα «τα λόγια είναι δρόμοι γεμάτοι συγνώμη και οι μέρες κομμάτια στης νύχτας τα μάτια».

Τούτο το μουσικό ταξίδι συνυπογράφει και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ο οποίος έχει αναλάβει την παραγωγή αλλά και συμμετέχει με τη μοναδική του ερμηνεία στο «Απόψε σε γυρεύω» όπου χρωματίζει με τον δικό του τρόπο τους στίχους των Αλέξανδρου και Γιώργου.

«κι απόψε πάλι ταξιδεύω, κι απόψε πάλι σε γυρεύω».

Να είμαστε καλοί

Χρήστος Αρβανιτίδης

Live
MISFITS, PERSONALITY CRISIS
01/06/2003
GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR
06/06/2003
CANNIBAL CORPSE, NUCLEAR ASSAULT, OBSECRATION
3/5/2003
GODSPEED YOU BLACK EMPEROR + HANGEDUP (Athens 2nd day)
4/6/2003
MATISSE & FILM
01/06/2003
ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΝΥΜΦΗ
01/06/2003
THE MISFITS, THE ROCKIN’ BONES, 700 MACHINES
31/05/2003
INTERPOL, BRITISH SEA POWER, ROBOTS IN DISQUISE
KOSTAS GUS
23/5/2003
THE DANDY WARHOLS
17/05/03