Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

WATCHING IN SILENCE

CIRCLE II CIRCLE

AFM/COSMIC STORM

30/5/2003

Νομίζω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που ασχολείται με αυτή τη μουσική και δεν γνωρίζει το όνομα του μεγάλου Zak Stevens. Ο “Ζαχαρίας” μετά την φυγή του από τους Savatage και μετά από μεγάλη αναμονή της μεταλλικής κοινότητας επιστρέφει με τη νέα του μπάντα και έναν πραγματικά μεγάλο δίσκο.

Οι συνθέσεις φέρουν τις υπογραφές των Jon Oliva, C. Caffery και Stevens και ειλικρινά πιστέψτε με το “Poets And Madmen” δεν πιάνει μια μπροστά σ’αυτόν τον δίσκο που θα μπορούσε να συγκριθεί με κάποιες από τις καλύτερες στιγμές της Stevens περιόδου των Savatage. Να αναφέρω πως το κόλπο με τους άγνωστους ταλαντούχους μουσικούς έπιασε και σε αυτή την περίπτωση, (μετά από εκείνες των Halford, Dickinson κτλ) και το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τον Zak που εμπιστεύτηκε τους Matt LaPorte (κιθάρες), John Zahner (πλήκτρα), Kevin Rothney (μπάσο) και Chris Kinder (αυγό έκπληξη εεεε τύμπανα).

Η μουσική παραπέμπει μετά το δεύτερο κομμάτι συνεχώς στους Savatage και η έμπνευση κορυφώνεται σε ύμνους όπως το “Into The Wind” του οποίου το ρεφραιν παραπέμπει σε συνθέσεις σαν το “Miles Away”, ή το καθηλωτικό ομώνυμο.

Τελικά μέχρι τη στιγμή που ο δίσκος κλείνει με την κομματάρα “F.O.S.” δεν μπόρεσα να βρω κάποιο ψεγάδι σ’ αυτή την κυκλοφορία που θα “στοιχειώσει” το στερεοφωνικό κάθε οπαδού των Savatage και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Κώστας Λιανίδης

Live
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ELECTRONIC, POP & ROCK
4/11/2000
LESS THAN HUMAN,HOMO IRATUS, PSYCHOCHOKE, OBSENCE
29/10/2000
MADRUGADA
14/10/2000
BILLY COBHAM
22/10/2000
WILL OLDHAM PHIL SHOENFELT + SOUTHERN CROSS
13/4/2000
UnDESIRE
25/11/1999
PURPLE OVERDOSE + NANOI
12/2/2000
LESS THAN HUMAN Support: INTO THE GORE
19/5/2000
JOSHUA REDMAN BAND
6/5/2000
IAN BROWN
21/5/2000