Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

TRIBUTE TO THE DEVIL’S MUSIC

ACHERON

Black Lotus

6/6/2003

Οι Αμερικανοί death/blacksters Acheron αφού υπέγραψαν συμβόλαιο με την Black Lotus Records(Ελληνική εταιρεία για τους μη γνωρίζοντες) αποφάσισαν να βγάλουνε το παρόν cd το οποίο περιέχει διασκευές σε τραγούδια από διάφορα metal σχήματα που γουστάρουν οι ίδιοι.

Στο cd λοιπόν αυτό συναντάμε 11 διασκευές από σχήματα τόσο του ακραίου ήχου όσο και σχήματα πιο κλασικά. Επίσης υπάρχει και μία επανεκτέλεση σε ένα παλιότερό τους κομμάτι ονόματι “Ave Satanas”.Στις διασκευές από τα ακραία σχήματα η μπάντα τα πηγαίνει περίφημα τόσο εκτελεστικά όπως επίσης και στον τομέα των φωνητικών.Ενδεικτικά να αναφέρουμε τις super-πωρωτικές διασκευές στα “Flag of Hate” των Kreator,”Countess Bathory” των Venom,”Raise the dead” των Bathory ενώ δεν τα πηγαίνουν καθόλου άσχημα στα “Evil Dead” των Death και “Dawn of Meggido” των θεών Celtic Frost.

Δυστυχώς στις διασκευές από κλασικά σχήματα δεν συμβαίνει το ίδιο. Η μπάντα ενώ τα καταφέρνει εκτελεστικά περίφημα στον τομέα των φωνητικών αποτυγχάνουν αφού δεν είναι και ότι καλύτερο να ακούς κλασικά κομμάτια όπως τα “Devil;s child”, ”War machine” και “Wrathchuld” των Judas Priest, Kiss και Maiden αντίστοιχα με brutal φωνητικά.Ας διασκεύαζαν καλύτερα κάποιο instrumental κομμάτι όπως έκαναν με τους Mercyful Fate (Room of Colden air).Άλλωστε τέτοιου είδους σχήματα έχουνε αποδείξει ότι κάνουνε ωραίες διασκευές σε instrumental κομμάτια(π.χ Absu-Transylvania).

Όσοι λοιπόν γουστάρουν τέτοιου είδος σχήματα ας αγοράσουν το cd. Μέχρι να βγει το καινούριο τους album θα έχουνε κάτι να ασχολούνται. Επίσης όσοι γουστάρουν τέτοιου είδους album ας προσπεράσουν τις μέτριες διασκευές στα κλασικά σχήματα και ας τσεκάρουν το δίσκο μόνο και μόνο για τις διασκευές των ακραίων σχημάτων οι οποίες πραγματικά αξίζουν..

Θοδωρής Angus

Metal
THE PREMONITION
FIREWIND
COLLISION COURSE - PARADOX II
ROYAL HUNT
EMBODIMENT
SCULPTURED
DAVID READMAN
DAVID READMAN
THE DEVIL KNOWS MY NAME
JOHN 5
DEAD RECKONING
THRESHOLD
IN10SITY
PINK CREAM 69
DOMINO EFFECT
GOTTHARD
LIFE OF PASSION
ZIHARD
IMHOTEP
DAVID VALDES