Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Η Ρουμανία τιμά την... Ελλάδα της.

12/6/2003

Αυτό το Σάββατο 14 Ιουνίου  στις 7:00 μ.μ, το πολιτιστικό Κέντρο της Ρουμανίας σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου της  Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ διοργανώνει μια βραδυά  ελληνικής  τέχνης . Η βραδυά αυτή είναι αφιερωμένη στην Ελληνική μειονότητα της Ρουμανίας.

Ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία του Διεθνούς αναγνωρισμένου πιανίστα Ιωάννη Ποταμούση, βραβευμένο απο την Ακαδημία Αθηνών, ο οποίος διανύει το διδακτορικό του προγραμμα  στο MasonGross  SchooloftheArtsτων ΗΠΑ. Ο Ελληνας πιανίστας θα παρουσιάσει δύο έργα:  την Ισπανική Ραψωδία  του Λισζτ και την Σονατα Νο 2 του Μπετόβεν.  Ο Ιωάννης Ποταμούσης γεννήθηκε στην Αθήνα με σπουδές Ιωάννης Ποταμούσης    και ρεσιτάλ σε Ευρώπη και Αμερική.

Στην πολιτιστική εκδήλωση θα παρουσιαστεί επίσης η προσωπικότητα και το έργο του ελληνορουμάνου  PanaitIstrati, και η Ρουμάνα ηθοποιός ChristinaTaranuη οποία θα  απαγγείλει ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη. Η εκδήλωση πλαισιώνεται απο έκθεση εικόνων  του γλύπτη Χρήστου Αντωνιάδη και της ζωγράφου Αθηνάς Αντωνιάδη ενώ ελληνοαμερικάνικο  λαϊκό συγκρότητα  θα χορέψει  παραδοσιακούς χορούς.

 Η Ρουμανο – ελληνική κοινότητα δημιουργήθηκε απο δύο μεταναστευτικά κύματα. Το πρώτο αποτελούσαν οικονομικοί πρόσφυγες (1850-1935) και το δεύτερο πολιτικοί πρόσφυγες ( εμφυλίου πολέμου). Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή  του 2002, η ελληνική κοινότητα της Ρουμανίας αποτελείται απο 6.500 άτομα ενώ ο αριθμός των ελληνικής καταγωγής Ρουμάνων ανέρχεται στους 20 χιλιάδες.

 Ο τηλεοπτικός Οργανισμός της Ελλοπία TV USA αναγνωρίζοντας την πρωτοβουλία αυτή συμμετέχει με σκοπό να μεταφέρει μέσω των τηλεοπτικών και διαδικτυακών προγραμμάτων του, αποσπάσματα απο την πολιτιστική αυτή γιορτή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Ρουμανικό Πολιτιστικό Κέντρο (212) 687 0180                                    

                            View us 24/7 at www.ellopia.tv. ΕLLOPIA TV USA

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
HE DREAM SYNDICATE (U.S.A.) || DE SADES live at Principal Club Theater, 30 Μαϊου 2013
Οι μέρες πλησιάζουν. Τί θα συμβαίνει στο χώρο του Plissken Festival στις 18/5;
Plisskën Festival 2013: Πρόγραμμα και ώρες εμφάνισης καλλιτεχνών
Συναυλία με συνθέσεις του Αλέξη Πορφυριάδη, με τη χρήση λεκτικής/γραφικής. Σάββατο 11 ΜΑϊου στο Knot
Ολοκληρώθηκε η ηχογράφηση του νέου άλμπουμ των Δαιμονία Νύμφη «Ψυχοστασία».
τη Δευτέρα 13 Μαΐου το τρίο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού που αποτελείται από ... δύο άτομα (Socos - Αλεξόπουλος) καλεί ως 3rd Man τον ντράμερ Άκη Περδίκη (Dr. Atomik, Annabouboula, Μουσικές Ταξιαρχίες, Σπυριδούλα) στο Six Dogs
ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ στον ΙΑΝΟ στην Αθήνα
CHRIS ECKMAN plays THE WALKABOUTS & solo works σε τρεις μοναδικές βραδιές στην Ελλάδα!
THE SOFT MOON | GAGARIN 205 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
To πρώτο 1ο Puzzlemusik Festival. 7 ως 29 Απριλίου