Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

EVIL UNDER THE SUN

MANNHAI

Spinefarm/Universal

19/6/2003

Το κακό με το stoner κάποια εποχή είχε παραγίνει. αφού είχε γίνει μόδα και έβλεπες από παντού να ξεπετιούνται group τα οποία τις περισσότερες φορές δεν είχανε το ταλέντο και κακώς το συγκεκριμένο ιδίωμα για αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα παρεξηγημένο.Τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι το stoner έχει κάπως κοπάσει είτε λόγω έμπνευσης αφού πιστεύω ότι τα πάντα σχεδόν έχουνε παιχτεί και σε αυτό το, ιδίωμα είτε γιατί οι εταιρείες έχουνε στρέψει σε αρκετό ποσοστό την προσοχή τους αλλού.

Όταν λοιπόν έχεις να αντιμετωπίσεις αυτές τις δυσκολίες και είσαι νέο group θέλει πραγματικά μεγάλη τόλμη ώστε να παίξεις stoner με τα σημερινά δεδομένα. Οι Φινλανδοί Mannhai κυκλοφορούν έναν πολύ καλό δίσκο τον 2ο τους. Δεν είναι τίποτα πρωτότυποι ούτε θα φέρουν την επανάσταση στο ιδίωμα. Το καλό όμως με τους Mannhai είναι ότι φαίνεται να τους αρέσει αυτό το συγκεκριμένο ιδίωμα και ακούγονται στα αυτιά μου ειλικρινά πολύ τίμιοι. Δεν είναι δηλαδή το group που θα παίξει stoner επειδή είναι μόδα και το παίζουνε και άλλοι πολλοί οπότε ας μπούμε και εμείς στο χορό να αρπάξουμε.

Οι Mannhai σίγουρα χρωστάνε πολλά σε μπάντες όπως οι Spiritual Beggars (ο τραγουδιστής τους πολλές φορές ακούγεται ίδιος ο Spice) ώστε να μπορέσουν να βγάλουν αυτό τον πορωτικό δίσκο στον οποίο το μπάσο μουγκρίζει και η ρυθμική κιθάρα πραγματικά σκοτώνει ώστε θες να κάνεις headbangingαπό τα πρώτα δευτερόλεπτα. Τραγούδια που ξεχώρισα είναι τα “Laughlikeinsane”, ”Sweatoflove” το ομώνυμο καθώς και τα 2 τελευταία του δίσκου τα “Colourful Dusk” και “Under your thumb”. Φίλοι του ιδιώματος ακούστε τον είναι πραγματικά πολύ καλός δίσκος. Δώστε του μια ευκαιρία. Ειδικά αν ο τραγουδιστής ξεκολλήσει λίγο από τον Spiceη μπάντα θα κάνει μεγαλύτερα άλματα στο μέλλον.

ΥΓ: Πολύ καλό το βίντεο του “Spiritraiser”που περιέχεται στο cd.

Θοδωρής Angus

Metal
COLLISION COURSE - PARADOX II
ROYAL HUNT
EMBODIMENT
SCULPTURED
DAVID READMAN
DAVID READMAN
THE DEVIL KNOWS MY NAME
JOHN 5
DEAD RECKONING
THRESHOLD
IN10SITY
PINK CREAM 69
DOMINO EFFECT
GOTTHARD
LIFE OF PASSION
ZIHARD
IMHOTEP
DAVID VALDES
GODS OF WAR
MANOWAR