Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

CONFESSIONS OF A MAN (MAD ENOUGH TO LIVE AMONGST BEASTS)

CHARGER

PEACEVILLE

9/7/2003

Οι Charger είναι Άγγλοι και κινούνται σε έναν χώρο που δεν είναι πολύ διαδεδομένος στην Ελλάδα αυτόν του sludge ήχου. Θυμίζουνε αρκετά συγκροτήματα όπως οι Eyehategod (τσεκάρετε το “Dopesick” από αυτούς αξίζει) και τους επίσης συμπατριώτες τους νέους και αυτούς σχετικά στο ιδίωμα.

Στο album δεν ακούμε τίποτα ιδιαίτερο πρωτότυπο. Ότι χρησιμοποιούν τα προαναφερθέντα συγκροτήματα χρησιμοποιούν και οι Charger. Μπουκωμένες και βαριές κιθάρες μπάσο πολύ μπροστά και τα τύμπανα να ακολουθούν από κοντά. Τότε θα με ρωτήσει κάποιος γιατί να αγοράσω το δίσκο; Διότι οι Charger ακούγονται δεμένοι και καλοπροβαρισμένοι δείχνουνε να κατέχουνε το αντικείμενο και παίζουν με πάθος και τσαμπουκά. Το ότι είναι στη φάση του sludge και χρησιμοποιούν τα χαρακτηριστικά άλλων συγκροτημάτων δεν σημαίνει ότι τους αντιγράφουν κιόλας.

Τα τραγούδια τους έχουνε ιδιαίτερα τρελούς τίτλους. Ξεχωρίζουν τα “Ultra violet flyer”,”God made us in the image of his ass”(οι τρελοί τίτλοι που λέγαμε πριν,”Carbon wings” καθώς και ένα instrumental κομμάτι με τον απίστευτο τίτλο “-“.Αν είναι δυνατόν.

Όσοι είστε στη sludge φάση ακούστε και τους Charger. Ποιος ξέρει μια μέρα μπορεί να μνημονεύονται και αυτοί όπως και οι πιο γνωστές μπάντες αυτού του είδους.

Θοδωρής Angus

Live
WOVEN HAND
11/08/2007
SYNCH FESTIVAL
22-24/07/2007
Synch Festival (3η ημέρα) - MUM
24/7/2007
Air, James
18/7/2007
James, Tori Amos, Matisse
18/7/2007
A HAWK & A HAWKSAW, BEIRUT, SOPHIE SOLOMON, CALEXICO
10/7/2007
KAISER CHIEFS-LONG BLONDES-GOOD SHOES-ZEBRA TRACKS
9/7/2007
Η ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΜΑΝΟΥ
9/7/2007
Iggy Pop, Mudhoney, Soulsavers feat. Mark Lanegan
5/7/2007
HURRICANE FESTIVAL 2007
24/6/2007