|
|
|
|
DEEP TONES 01
|
Η ευχέρειαμε την οποίαπαράγεται όμορφη (ποιοτική) ηλεκτρονική μουσική στην Ελλάδα είναι γνωστή σε όσους ασχολούνται, αν και χαίρει εκτίμησης σε περιορισμένα ακόμη πεδία και ομάδες ακροατών.
Αυτή την αναντιστοιχία έρχεται να καλύψει η συλλογή με τίτλο DEEP TONES 01 που κυκλοφορεί από την RUBBER RECORDINGS. Φέρει μάλιστα τον υπότιτλο the future soul of Athens, που υποδηλώνει ότι βάλανε ψηλά τον πήχη για την ευρεία αναγνώριση που αναζητούνε.
Εξυπηρετώντας με ιδανικό τρόπο τον πρωταρχικό σκοπό μιας συλλογής, δηλαδή της γνωριμίας μας με πολλά ονόματα, που άξια στέκονται δίπλα σε κάποια που είναι κάπως πιο γνωστά, η DEEP TONES 01 συνθέτει ένα πανέμορφο σύνολο ήχων και σύγχρονων ηλεκτρονικών μουσικών τάσεων. Η ντουζίνα των κομματιών δεν πέφτει κάτω σαν τις κορίνες στα γήπεδα του bowling, αλλά σιγά σιγά ξετυλίγεται μπροστά μας αφήνοντας μια δροσερή αύρα της αθέατης καλλιτεχνικής δημιουργίας των electro-ελληνοπαίδων.
Αρκετούς, αν είστε φίλοι της σκηνής, τους έχετε πετύχει σε κάποιο πάρτυ ή live στην Αθήνα, κυρίως στο Μικρό Μουσικό Θέατρο που τόλμησε την τομή φέτος στην νυκτερινή πρόταση της Αθήνας. Αν όχι ευκαιρία να τους τσεκάρετε μετά από την εδώ αυτοπαρουσίασή τους.
Συμμετέχουν οι Digital Alkemist, pallyria, electroware, parallel worlds, peekay tayloh, drumamine, the crooner, subbuteo pervert, lucidt, nighthaze, hyplar, nikos diamantopoulos.
Ήχοι downtempo ανακατεμένοι με synthia, μελωδική ηλεκτρονική μουσική, χαλαρωτικές φυγές, lounge και ήχοι μακρινού ανατολίτικου ethnic, αλλά και dub ρυθμοί πάνω σε space ξέφωτα, ενώ συχνά ακολουθούνται εναλλακτικές έως και πειραματικές διαδρομές . Ακονίστε τα γούστα σας και διαλέξτε το αγαπημένο σας. Η δική μου γνώμη, αν έχει αξία, πάει για τους ρομαντικούς parallel worlds που με έστειλαν πρόωρες διακοπές, τους ρυθμικούς Περιστεριώτες nighthaze και τους πιο διαχρονικούς hyplar που έξυπνα τα ελάχιστα φωνητικά χρησιμοποιούν.
Δεν ξέρω τι στόχους έχετε, αλλά εγώ με αυτό το δισκάκι μπόρεσα να στολίσω την ατμόσφαιρα στο γραφείο, που κινείται μεν σε ράθυμους καλοκαιρινούς ρυθμούς, αλλά χωρίς τη συνήθη γκρίνια των κατά τα άλλα αγαπητών συναδέλφων. Και αυτό κάτι είναι αν σκεφθείτε ότι 8 ώρες κάθε μέρα είμαστε στη δουλειά (οι τυχεροί…τουλάχιστον!). To Atraktos είναι οικιακή και αντι-επαγγελματική απασχόληση άλλωστε.
Κυριάκος Σκορδάς |