Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

BETWEEN THE SENSES

HAVEN

VIRGIN

10/2/2002

Κιθαριστικό αγγλοτραφές παραλήρημα με γλυκιά φωνή. Μια συνταγή που έχει αποδώσει τα μέγιστα. Πιστεύω ότι έχει ξεπληρώσει όλα τα χρέη, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί και γοητεύει. Και να σε κάνει να προσέχεις τα νέα ονόματα, ενώ έχεις ήδη γνωρίσει ή και αγαπήσει τόσα άλλα βρετανικά συγκροτήματα.

Οι HAVEN αποτελούν άλλο ένα νέο όνομα, από αυτά που λατρεύει αυτάρεσκα ο τοπικός τους μουσικός τύπος. Δικαίως θα έλεγα διότι παραθέτουν μια ντουζίνα τραγούδια που είναι αξεγάδιαστα, σωστά στοιχισμένα μέσα στις κλασικές βρετανικές ρότες.

Να πω ότι αγαπώ τους Puressence, Placebo, Travis, Doves, Muse, Radiohead, Idlewild. Και αν πάω πολύ παλιά θα προσπερνούσα τη δεκαετία του 90 και θα θυμόμουνα τους Talk Talk. Οπότε δυο ερωτήματα γεννιούνται, γιατί να μην συμπαθώ και άλλο ένα όνομα, όπως οι HAVEN, ή αν αυτό θεωρείται μουσική απιστία προς στα προαναφερθέντα ανόματα.

Η φωνή του τραγουδιδτή είναι όντως πολύ όμορφη, αναδεικνύει τα κομμάτια, οι κιθάρες αποτελούν μια ανθοδόχη όπου αναπαύονται οι μουσικές νότες, με τα αρπίσματα να ανανεώνουν το νερό. Ο ρυθμός είναι παρών, ακόμη και στις μπαλάντες. Αγαπησιάρικα, γλυκά θα χαροποιήσει και τους νοσταλγούς της britpop, αλλά κυρίως θα αποτελέσει καλή επιλογή σε ραδιόφωνα, ροκ καφέ και γιατί ακόμη και σε συναντήσεις απογευματινές με καλούς φίλους. Λίγο σε νεσκαφέ κατάσταση θυμίζει τούτο, αλλά πρόκειται για δίσκο που αν είναι κοντά στα μουσικά σου γούστα θα σου ανεβάσει τη διάθεση.

Τα beautiful thing, say something, lately, let it live (με λίγο πιο fuzzy σκληρότερο ήχο), το πιο κλειστοφοβικό keep on, ή το μελαγχολικό με το θολό τοπίο going in, με το οποίο κλείνει και ο δίσκος αποτελούν τα κομμάτια που θα γυρίσεις το οπισθόφυλλο για να προσέξεις τον τίτλο τους. Από παρατηρήσεις είναι το ότι πολλές και μαζεμένες μπαλάντες υπάρχουν εκεί στα μισά του δίσκου, οι οποίες είναι καλοερμηνευμένες αλλά ίδιας γεύσης.

Συμπερασματικά approved, με άνεση και συστήνονται ανεπιφύλακτα σε κάθε φίλο της αγγλικής σκηνής. Μπορεί να μην είναι κάτι νέο, αλλά είναι κάτι δοκιμασμένο, οπότε δεν θα απογοητευτείτε αν απλά αλλάξετε μάρκα.

Κυριάκος Σκορδάς

Live
DREAD ASTAIRE, ΓΚΡΟΒΕΡ, ΜΕΔΟΥΣΕΣ, ALICIA, MISS ALLEN, DOUBLE B
26/04/2007
EXPERT MEDICINE
20/4/2007
MAX RICHTER, YOUR HAND IN MINE
19/04/2007
DANNY & DUSTY, NANOI
13/04/2007
ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ
30/3/07
MARC ALMOND, Common Sense
31/3/2007
Pain of Salvation, Horizon’s End
31/03/07
…And You Will Know Us By The Trail Of Dead
16/3/2007
INFIDELITY - SUNDAY DIVING - SHAPE SHIFTERS
16/3/2007
Poeta Negra Night
15/3/2007