Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

WHAT IF…

BURNS BLUE

FRONTIERS RECORDS/ SOUND AND VISIOΝ

30/7/2003

Burns Blue = Vinnie Burns (Ten, Dare) + Sam Blue.

What If = Η πρώτη τους προσπάθεια υπο αυτό το Project. To group συμπληρώνουν οι Pete Jupp (τύμπανα), Bob Skeat (μπάσο), ενώ συμμετέχει και ο Tony Kelly (σαξόφωνο).

Έχοντας τρομερή εμπιστοσύνη στον Vinnie Burns, αφού δεν μπορώ να κρύψω τον θαυμασμό μου προς τη δουλειά που έχει παρουσιάσει κυρίως μέσα από τους Ten αλλά και από τους Dare και από τα προσωπικά του άλμπουμ, περίμενα με ανυπομονησία το άλμπουμ αυτό. Ακούγοντας τον δίσκο για πρώτη φορά, μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο «μακριά» είναι αυτή η δουλειά σε σχέση με ότι έχουν κάνει οι Ten. Τα κομμάτια είναι πιο «αμερικανιζέ», πιο party-time aor, απλά, ραδιοφωνικά και με τρομερή ευθύτητα. Η πλειοψηφία των τραδουδιών είναι mid tempo και ματζόρε και σίγουρα αυτό το άλμπουμ κυκλοφόρησε στην κατάλληλη εποχή του χρόνου, μέσα στο καλοκαίρι.

Δεν μπορώ να πω πως ο δίσκος έχει μέτρια κομμάτια όμως μετά από πολλές ακροάσεις ξεχώρισα τα “Cool Me Down”, “Ι’m Gonna Win” (όχι δεν είναι διασκευή Foreigner), και τη μπαλάντα “Tomorrow Never Comes” στην οποία τα φωνητικά του Blue μου έφεραν κάπως σε Lou Gramm.

Σίγουρα μια αξιόλογη δουλειά την οποία συνιστώ σε όλους τους φίλους του μελωδικού rock και AOR.

Κώστας Λιανίδης

Metal
WAKE THE NATIONS
KEN TAMPLIN
UNDER A SAVAGE SKY
JACK STARR’s GUARDIANS OF THE FLAME
MIRROR OF CREATION
TOMORROW’S EVE
FAR FROM THE SUN
AMORPHIS
CONFESSIONS OF A MAN (MAD ENOUGH TO LIVE AMONGST BEASTS)
CHARGER
ST. ANGER
METALLICA
BURNING DOWN THE OPERA(LIVE)
EDGUY
LIFE
GREEN
THE EVIL IN YOU
AT VANCE
WALTZING MEMPHISTO
HORTUS ANIMAE