 |
|
|
|
SOUL TEMPTATION
|
Αυτό θα πει πρόοδος σε ένα συγκρότημα! Το 1997 που κυκλοφόρησε το ντεμπούτο τους “Hungry” , οι Γερμανοί BRAINSTORM ήταν ένα από τα εκατοντάδες τυπικά τευτονικά metal συγκροτήματα και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την βελτίωση που θα παρουσίαζαν από δίσκο σε δίσκο, στη συνέχεια με το “Unholy” που είχε κάποια πολύ καλά κομμάτια όπως το “Dog Days Coming Down” που το “λιώσαμε” στο παίξιμο, και μετά ακολούθησαν τα πάρα πολύ καλά, συνολικά, άλμπουμ “Ambiguity” και “Metus Mortis”.
Το συγκρότημα αυτό με σκληρή δουλειά κατάφερε να έχει πλέον προσδιορίσει τον ήχο του στη σύγχρονη Power Metal σκηνή, παίρνοντας πολλά στοιχεία από τους Priest της “Painkiller” περιόδου, στα ατμοσφαιρικά κάτι από Evergrey, τους Nevermore, και γενικά τα «αμερικάνοpower μεταλλικά» στοιχεία υπερισχύουν της Γερμανικής αντίληψης αν και τα ρεφρέν είναι αρκετά εξευρωπαϊσμένα.
Ο δίσκος έχει έντεκα κομμάτια συν ένα bonus (“Amarillo”) , κυλά ιδιαίτερα ευχάριστα καθ όλη του τη διάρκεια αφού έχει καλές μελωδίες, τεχνική, όμορφα φωνητικά από τον Andy Franck και σωστά δομημένες συνθέσεις. Ξεχώρισα κάποια κομμάτια όπως τα “The Leading”, “Rising” καθώς και την τριλογία “Trinity Of Lust” η οποία μου θύμισε την αντίστοιχη των Iced Earth στο “Something Wicked..” αφού αναφέρεται στην Αρχαία Αίγυπτο και έχει αρκετά «ανατολίτικα» στοιχεία.
Άλλη μια αξιόλογη κυκλοφορία στο ενεργητικό των Brainstorm που σιγά σιγά καθιερώνονται καθώς αυτές τις λίγες μέρες που το άλμπουμ βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων, πηγαίνει πολύ καλά αν και αυτό ,όπως είδαμε σε περιπτώσεις όπως αυτή των Metallica, δεν είναι και κριτήριο ποιότητας μιας κυκλοφορίας.
Κώστας Λιανίδης |