 |
|
|
|
SWAMPSONG
|
Ωχ αμαν!!! Ήξερα σαν όνομα τους σκανδιναβούς αυτούς, όμως ποτέ δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να τους ακούσω και ξαφνικά «σκάει μύτη» αυτή η κυκλοφορία, η οποία είναι και η τρίτη full length του συγκροτήματος, και παθαίνω πλάκα! Oι τρελαμένοι αυτοί τύποι οι οποίοι στην πιάτσα είχαν το όνομα των Children Of Bodom clones παίζουν καταπληκτικό μελωδικό death metal που βάζει τα γυαλιά σε πολλές «επώνυμες» κυκλοφορίες του είδους. Τα έχουν όλα και συμφέρουν! Όμορφα κομμάτια που αγγίζουν τα όρια του power/progressive, μελωδιάρες, άψογη τεχνική, παραγωγή στα περίφημα Tico- Tico studios, folk στοιχεία, και με λίγο βελτιωμένα φωνητικά πιστεύω θα άγγιζαν το τέλειο.
Φυσικός ηγέτης της μπάντας είναι ο lead κιθαρίστας Antti Kokko o οποίος κάθησε και έγραψε 9 κομματάρες για το άλμπουμ αυτό οι οποίες συνδυάζουν άψογα το μελωδικό death metal των Children Of Bodom/Soilwork/In Flames, με λίγη ακόμη δόση από Power Metal και υπέροχα τοποθετημένα διάσπαρτα folk σημεία. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω και πολλά ακόμα. Ο δίσκος σπέρνει και το πρώτο κομμάτι “Heroes To Us” δε γράφεται!
Τέτοια «διαμαντάκια» σαν κι αυτό κυκλοφορούν κατά καιρούς και αποδεικνύουν περίτρανα πως το metal δεν είναι υπόθεση των «γνωστών» και μόνο group τα οποία μονοπωλούν τις περισσότερες φορές το ενδιαφέρον, παρουσιάζοντας δουλειές πολύ κατώτερες από αυτές των «άσημων» ανταγωνιστών τους. Μπράβο!
Κώστας Λιανίδης |