 |
|
|
|
HOORAY! IT’S A DEATHTRIP
|
Από τη Σουηδία έρχονται και οι The Quill και το πρώτο πράγμα που συμπεραίνει κάποιος, πριν ακόμα ακούσει τον δίσκο είναι πως αποκλείεται οι άνθρωποι να μην ξέρουν να παίζουν αφού η χώρα αυτή φημίζεται για την τεχνική κατάρτιση και μουσική παιδεία των καλλιτεχνών της.
Τα παιδιά από το Malme, αισίως έφτασαν στον τέταρτο τους δίσκο, αφού πριν το “Hooray..” είχαν προηγηθεί τα “The Quill” (1995), “Silver Haze” (1999), και “Voodoo Caravan” (2002). Στην χώρα τους και εκεί γύρω έχουν κάνει όνομα εδώ και κάποια χρόνια και έχουν παίξει support σε μεγάλες μπάντες όπως οι Fleetwood Mac ή οι Black Sabbath ενώ έχουν εμφανιστεί σε αρκετά φεστιβάλ (και Wacken φέτος..) και μετά το συμβόλαιο τους με την SPV φιλοδοξούν κι αυτοί να καθιερωθούν στον χώρο του stoner. Ακούγοντας το νέο τους άλμπουμ μπορώ να πω πως έχουν όλα τα φόντα να πετύχουν, καθώς καταφέρνουν να συνδυάσουν παλιές (Sabbath, Zeppelin..) και καινούριες (Monster Magnet, Kyuss, Queens Of The Stone Age) επιρροές και να παρουσιάσουν έναν ενδιαφέροντα δίσκο που κερδίζει τον ακροατή με το πάθος και την ενέργεια του.
Χαρακτηρίζονται από το γεροδεμένο τους rhythm section και τον πολύ καλό τραγουδιστή τους Magnus Ekwall που τραγουδά πάνω στα Sabbathiκα θέματα του Christian Carlsson που σίγουρα είναι κι αυτός ένα από τα παιδιά που κοιμούνται με την εικόνα του Iommi πάνω απ το κρεβάτι τους. Και τα 11 κομμάτια του δίσκου είναι πολύ καλά , η παραγωγή είναι δυναμική και το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για μία όντως δυνατή κυκλοφορία στον χώρο.
Stonerάδες ορμήξτε!!
Κώστας Λιανίδης |