Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

HOORAY! IT’S A DEATHTRIP

THE QUILL

SPV/Sound And Vision

15/10/2003

Από τη Σουηδία έρχονται και οι The Quill και το πρώτο πράγμα που συμπεραίνει κάποιος, πριν ακόμα ακούσει τον δίσκο είναι πως αποκλείεται οι άνθρωποι να μην ξέρουν να παίζουν αφού η χώρα αυτή φημίζεται για την τεχνική κατάρτιση και μουσική παιδεία των καλλιτεχνών της.

Τα παιδιά από το Malme, αισίως έφτασαν στον τέταρτο τους δίσκο, αφού πριν το “Hooray..” είχαν προηγηθεί τα “The Quill” (1995), “Silver Haze” (1999), και “Voodoo Caravan” (2002). Στην χώρα τους και εκεί γύρω έχουν κάνει όνομα εδώ και κάποια χρόνια και έχουν παίξει support σε μεγάλες μπάντες όπως οι Fleetwood Mac ή οι Black Sabbath ενώ έχουν εμφανιστεί σε αρκετά φεστιβάλ (και Wacken φέτος..) και μετά το συμβόλαιο τους με την SPV φιλοδοξούν κι αυτοί να καθιερωθούν στον χώρο του stoner. Ακούγοντας το νέο τους άλμπουμ μπορώ να πω πως έχουν όλα τα φόντα να πετύχουν, καθώς καταφέρνουν να συνδυάσουν παλιές (Sabbath, Zeppelin..) και καινούριες (Monster Magnet, Kyuss, Queens Of The Stone Age) επιρροές και να παρουσιάσουν έναν ενδιαφέροντα δίσκο που κερδίζει τον ακροατή με το πάθος και την ενέργεια του.

Χαρακτηρίζονται από το γεροδεμένο τους rhythm section και τον πολύ καλό τραγουδιστή τους Magnus Ekwall που τραγουδά πάνω στα Sabbathiκα θέματα του Christian Carlsson που σίγουρα είναι κι αυτός ένα από τα παιδιά που κοιμούνται με την εικόνα του Iommi πάνω απ το κρεβάτι τους. Και τα 11 κομμάτια του δίσκου είναι πολύ καλά , η παραγωγή είναι δυναμική και το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για μία όντως δυνατή κυκλοφορία στον χώρο.

Stonerάδες ορμήξτε!!

Κώστας Λιανίδης

Live
PORCUPINE TREE, ANATHEMA
9/9/2010
SHADOW GALLERY - MAPLERUN - SILENT RAGE
10/10/2010
EXPATRIATE & B-SIDES
24/09/10
GOTAN PROJECT
20/6/2010
BILLY IDOL, THE STRANGLERS.
18/6/2010
THE SLITS
25/5/2010
HOT CHIP, FIREWATER
4/6/2010
Primavera Sound 10, Barcelona - 3st DAY (FLORENCE & THE MACHINE, PET SHOP BOYS, ORBITAL, GRIZZLY BEAR, ANTLERS, etc)
Primavera Sound 10, Barcelona - 2nd DAY (Best Coast, SPOON, CocoRosie, Beach House, PIXIES, Japandroids, etc)
Primavera Sound 10, BARCELONA. 1st Day with ... Xx, PAVEMENT, FUCK BUTTONS, BIS and many more