Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

HOORAY! IT’S A DEATHTRIP

THE QUILL

SPV/Sound And Vision

15/10/2003

Από τη Σουηδία έρχονται και οι The Quill και το πρώτο πράγμα που συμπεραίνει κάποιος, πριν ακόμα ακούσει τον δίσκο είναι πως αποκλείεται οι άνθρωποι να μην ξέρουν να παίζουν αφού η χώρα αυτή φημίζεται για την τεχνική κατάρτιση και μουσική παιδεία των καλλιτεχνών της.

Τα παιδιά από το Malme, αισίως έφτασαν στον τέταρτο τους δίσκο, αφού πριν το “Hooray..” είχαν προηγηθεί τα “The Quill” (1995), “Silver Haze” (1999), και “Voodoo Caravan” (2002). Στην χώρα τους και εκεί γύρω έχουν κάνει όνομα εδώ και κάποια χρόνια και έχουν παίξει support σε μεγάλες μπάντες όπως οι Fleetwood Mac ή οι Black Sabbath ενώ έχουν εμφανιστεί σε αρκετά φεστιβάλ (και Wacken φέτος..) και μετά το συμβόλαιο τους με την SPV φιλοδοξούν κι αυτοί να καθιερωθούν στον χώρο του stoner. Ακούγοντας το νέο τους άλμπουμ μπορώ να πω πως έχουν όλα τα φόντα να πετύχουν, καθώς καταφέρνουν να συνδυάσουν παλιές (Sabbath, Zeppelin..) και καινούριες (Monster Magnet, Kyuss, Queens Of The Stone Age) επιρροές και να παρουσιάσουν έναν ενδιαφέροντα δίσκο που κερδίζει τον ακροατή με το πάθος και την ενέργεια του.

Χαρακτηρίζονται από το γεροδεμένο τους rhythm section και τον πολύ καλό τραγουδιστή τους Magnus Ekwall που τραγουδά πάνω στα Sabbathiκα θέματα του Christian Carlsson που σίγουρα είναι κι αυτός ένα από τα παιδιά που κοιμούνται με την εικόνα του Iommi πάνω απ το κρεβάτι τους. Και τα 11 κομμάτια του δίσκου είναι πολύ καλά , η παραγωγή είναι δυναμική και το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για μία όντως δυνατή κυκλοφορία στον χώρο.

Stonerάδες ορμήξτε!!

Κώστας Λιανίδης

Live
DREAM THEATER
1/7/2005
FRANTIC V + CURLEE WURLEE
28/5/2005
DJ SPOOKY
05/07/2005
BLACK SABBATH, Velvet Revolver, Black Label Society
25/6/2005
SYNCH FESTIVAL 3nd Day: De la Soul, Neon, Εισβολέας, Τάκι Τσαν, Dj Alx, S_Fx & Nikolas Valsamakis, Direct Connection κ.ά.
03/07/2005
SYNCH FESTIVAL 2nd Day: Tortoise, Tuxedomoon + Γιώργος Μάγγας, Radian, Liars, Jamie Lidell, Fennesz κ.ά.
02/07/2005
SYNCH FESTIVAL 2nd Day: Tortoise, Tuxedomoon + Γιώργος Μάγγας, Hakan Libdo, Liars, Jamie Lidell, Fennesz, Jori Hulkkonen, Alex Smoke, Funk D’ Void, Scorpio, Abe Duque κ.ά.
02/07/2005
SYNCH FESTIVAL 1st Day: Plaid, K.BHTA, Milto Eph & Junior SP, Biomass, Boca Raton, COH, Marco Passarani, ΑΖΑ, Peekey Tayloh κ.ά.
01/07/2005
SYNCH FESTIVAL 1st Day: Plaid, K.BHTA, 2020 Soundsystem, Akufen, John Tejada, Peekey Tayloh κ.ά.
01/07/2005
ROCKWAVE FESTIVAL (1η μέρα) – MARILYN MANSON, GARBAGE, MATISSE
24/06/2005