Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ο σκύλος δαγκώνει”

18/11/2003

H ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“ο σκύλος δαγκώνει

O Στάθης Ιωάννου, κιθαρίστας των Illegal Operation υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης“ο σκύλος δαγκώνει” που ανεβάζει η

χοροθεατρική ομάδα « παραDance » στο Θέατρο «Συνεργείο Τεχνών» (πρώην ΑΝΑΛΙΑ)» _ Φραγκούδη 18-20, Συγγρού (όπισθεν Παντείου Σχολής)

.

Η μουσική που έγραψε ο Ιωάννου αποτελείται από instrumental συνθέσεις στα όρια της ατμοσφαιρικού ηλεκτρονικού ήχου ενώ ακούγεται και ένα κομμάτι με την φωνή της τραγουδίστριας των Film Ελένης Τζαβάρα.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα σήμερα Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις 21:30 και οι πραστάσεις θα συνεχιστούν καθημερινά ως και τις 30 Νοεμβρίου.

Η χοροθεατρική ομάδα « παραDance »

της Ρούλας Κουτρουμπέλη και του Παναγιώτη Αργυρόπουλου

παρουσιάζει την παράσταση “ο σκύλος δαγκώνει”

Θέατρο «Συνεργείο Τεχνών», 18 – 30 Νοεμβρίου 2003, 21:30

« Άξονας της παράστασης είναι η πραγματική ιστορία της μοναδικής ερωτικής σχέσης ενός οποιουδήποτε ζευγαριού. Όχημα της αφήγησης είναι η αφαιρετική χοροθεατρική γλώσσα. Πίστη, ασφάλεια, παιχνίδι αλλά και βαθιές πληγές οι οποίες προκαλούν τον πόνο και των δύο. Εδώ εμφανίζεται το “Σύνηθες Παράδοξο” σύμφωνα με το οποίο “ο ίδιος ο σκύλος είναι εκείνος που μπορεί να γιάνει τις πληγές που άνοιξαν τα δόντια του”. Mια παράσταση αφιερωμένη σε όσους δε διστάζουν να κάνουν τα πάντα για τον Έρωτα.»

Η χοροθεατρική ομάδα «παραDance » είναι το προϊόν της συνεργασίας δύο καλλιτεχνών οι οποίοι τα τελευταία 15 χρόνια ελκύουν αδιάκοπα το ενδιαφέρον του κοινού και των κριτικών του σύγχρονου χορού. Οι ερμηνείες τους, οι χορογραφικές και οι διδασκαλικές τους δραστηριότητες εντάσσονταν μέχρι σήμερα στα πλαίσια της συνεργασίας τους με σημαντικά χορευτικά και χοροθεατρικά σχήματα αλλά και αξιόλογους θεατρικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού (χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ, Sylvie Guillem, London Theatre Ballet, Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Κ.Θ.Β.Ε., Εθνικό Θέατρο, ΑΜΟΡΕ Θέατρο του Νότου).

Ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος και η Ρούλα Κουτρουμπέλη , έχοντας δοκιμάσει την αποδοτικότητα της συνεργασίας τους και την αισθητική τους συμφωνία, ενώνουν τις δυνάμεις τους και ιδρύουν τη χοροθεατρική ομάδα «παραDance » .

Στόχος τους είναι η δημιουργία και η χρήση μιας ιδιαίτερης χοροθεατρικής γλώσσας για την ανάδειξη πτυχών καλά κρυμμένων σε θέματα τα οποία αποτελούν κοινό τόπο για όλους τους.

Με επίκεντρο λοιπόν την τέχνη του χορού διαγράφουν μια κυκλική τροχιά, ώστε να συγκεντρώσουν όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία γύρω από το θέμα που αυθόρμητα επιλέχθηκε για το ντεμπούτο της ομάδας, τον Έρωτα .

Εργαλεία τους είναι η αναζήτηση της ιδιαίτερης θέσης που εκφράζει κάθε ξεχωριστό κορμί, η κινητο-ποίηση σε ένα καθημερινό επίπεδο.

Αρχική ιδέα: Ρούλα Κουτρουμπέλη

Χορογραφία: Ρούλα Κουτρουμπέλη , Παναγιώτης Αργυρόπουλος

Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Πολυμενάκος

Video art: Δημήτρης Μαρκαντωνάτος

Πρωτότυπη μουσική: Στάθης Ιωάννου

Τραγούδι: Ελένη Τζαβάρα

Σκηνικά: Νίκος Νατσούλης

Κοστούμια: Μελίσα Φαραζή

Φωτισμοί: Δημήτρης Νασιάκος

Βοηθός χορογράφου: Θεοδοσία Σουρέλου

Βοηθός Επικοινωνίας: Στεφανία Ρουμπή

Μουσική: Gloria Gaynor “ I will survive”, Metisse “Boom Boom Ba”,

Krishna Levy “Mon amour mon ami”

Φωτογραφίες: Τάκης Διαμαντόπουλος

Ερμηνευτές: Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Ρούλα Κουτρουμπέλη, Νίκος Λαγουσάκος

H ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

“ ο σκύλος δαγκώνει ” _ Θέατρο «Συνεργείο Τεχνών (πρώην ΑΝΑΛΙΑ)» _ Φραγκούδη 18-20, Συγγρού (όπισθεν Παντείου Σχολής) _ 18 - 30 Νοεμβρίου _ 21:30 _ τηλ: 210 92 36 992

Atraktos.Net

Δελτία Τύπου
No Man’s Land + Purple Overdose: live παρουσίαση νέων album στο Floral Παρασκευή 22/2
Τα τραγούδια του ΡΟΔΟΝ Fm για τον Ιανούάριο του 2013
Οι Fantastioi Hxoi το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 20:00 θα δώσουν ενα μοναδικό live στα γραφεία του Roodon Fm στις Σέρρες
Η Χρυσαλλίδα, στα πλαίσια του φεστιβάλ παρουσιάζει μία συναυλία με τον Ιταλό Alio Die.
K.BHTA Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 στο Block 33 στην Θεσσαλονίκη
PAUL ROLAND + special guests σε Αθήνα και Θεσ/νίκη
Δυνατό comeback μετά από 15 χρόνια για τη θρυλική μπάντα του Seattle, τους Soundgarden με το King Animal
ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ - 6 ΧΡΟΝΙΑ υποθαλάσσιων μουσικών περιηγήσεων
CRAIG WALKER - LIKE A STAR, 1 EP - 5 τραγούδια
SKELTERS (JOHN LENNON & BEATLES TRIBUTE FROM THE SKELTERS)