Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

EMBRACE THE GALAXY

RICHARD ANDERSSON’S SPACE ODYSSEY

REGAIN/Cosmic Storm

24/11/2003

Νέα μπάντα φόρμαρε ο γνωστός, νεοκλασσικός, υπερηχητικός Σουηδός πληκτράς Richard Andersson (Majestic, Time Requiem, και συνεργασίες με ένα κάρο άλλα neoclassical group όπως Adagio, Silver Seraph κ.τ.λ.) με το όνομα Space Odyssey . To όλο story ξεκίνησε μετά από μια συνάντηση που είχε με τον επίσης νεοκλασσικό κιθαρίστα Magnus Nilsson. Ανάμεσα στους άλλους μουσικούς που παίζουν στο άλμπουμ, με άνεση ξεχωρίζει το όνομα του θεού Marcel Jacob (ex –καλύτερη περίοδος-Malmsteen, Talisman, Human Clay.. ).

Τώρα θα θέλατε να μάθετε τι παίζουν φαντάζομαι.. Ε Δε νομίζω να χρειάζεται και ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες (κληρονομικό χάρισμα στην αυτόματη γραφή κ.τ.λ.) για να συμπεράνει κανείς πως θυμίζουν τρομερά Malmsteen και κάτι λίγο από Symphony X στις φωνητικές γραμμές κυρίως. Σε σχέση με τους Time Requiem βέβαια, η μουσική τους είναι περισσότερο άμεση, με λογικές διάρκειες κομματιών και πιο απλές ενορχηστρώσεις. Ο Nilsson στην κιθάρα, φαίνεται πως έχει ψαχτεί αρκετά στο να ακούγεται σαν τον Yngwie, ο ήχος του είναι αρκετά κοντά και έχει και πολύ καλό vibrato (τομέας που πάσχουν αρκετοί που κοιτάζουν μόνο το shred). O Patrik Johansson που τραγουδάει θυμίζει πάρα πολύ τον Dio ενώ έχει και στιγμές που μοιάζει με τον R. Allen των Symphony X.

Προσωπικά θεωρώ το άλμπουμ, μια πολύ καλή κυκλοφορία στο είδος, αν και η αντιγραφή ώρες ώρες είναι πιο εμφανής και από την κουλαμάρα των Venom J . Δεν είναι δυνατόν όμως όταν μιλάμε για άλλους χώρους που η διαφοροποίηση των γκρουπ είναι μηδενική να μην το θεωρούμε αντιγραφή και όταν αναφερόμαστε σε μια neoclassical κυκλοφορία να λέμε πως είναι κόπια Malmsteen οπότε δεν αξίζει. Τέλοσπαντων αν τη βρίσκετε με Malmsteen (Fire & Ice εποχής) ψάχτε το άλμπουμ γιατί έχει κομμάταρες. Αν όχι, καλύτερα να κοιτάξετε κανα άλλο review..

Κώστας Λιανίδης

Live
1ο EISPLANET FESTIVAL
23/11/2003
MARK LANEGAN, ENEMY
21/11/2003
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
19/11/2003
BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB
05/11/2003
THE ALEPH, LOUISA JOHN KROL, ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΝΥΜΦΗ
12/11/2003
OZRIC TENTACLES
07/11/2003
NAZARETH, LONG LIVE
09/11/2003
DEAD SOUL TRIBE, DIVISION BY ZERO
02/11/2003
GRANDADDY
07/11/2003
OVERKILL, DESTRUCTION, SEVEN WITCHES
08/11/2003