 |
|
|
|
THE BURNING
|
Αυτή είναι η πρώτη κυκλοφορία 2004 που παρουσιάζουμε. Καλή μουσική χρονιά να χουμε! Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στα χέρια μου η δεύτερη δουλειά των Φινλανδών Thunderstone , τους οποίους δεν ξέρω πόσοι από εσάς θυμάστε. Είχαμε ξαναμιλήσει για το φινλανδικό κουιντέτο το 2002 όταν κυκλοφορούσε τότε το ντεμπούτο του άλμπουμ που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
Τελοσπάντων για όσους δεν έχουν καλή μνήμη ή πιθανόν να μην είχαν διαβάσει την κριτική εκείνη, ας ξαναπώ πως πρόκειται για ένα συγκρότημα που μουσικά βρίσκεται κάπου ανάμεσα στους Stratovarius και τους Sonata Arctica με περισσότερο επικρατέστερη την Stratovarius πλευρά . Όσοι δεν ενοχλούνται από αυτό (βλέπετε η μόδα του Europower έχει περάσει..) μπορούν να συνεχίσουν την ανάγνωση, αφού οι Thunderstone είναι από τις καλύτερες μπάντες στο είδος και μάλλον αποτελούν την πιο ιδανική δίοδο μουσικής ευδαιμονίας για όσους έχουν απογοητευτεί από την «άνοστη» Elements περίοδο των Stratovarius αλλά και για εκείνους που τους άρεσαν τα Elements (ναι υπάρχουν και τέτοιοι). Σε σχέση με το πρώτο τους άλμπουμ, μου φάνηκαν πιο εντυπωσιακές οι κιθάρες του Ninno Laurenne αλλά κατά τα άλλα καμία διαφορά : Καλοπαιγμένο Stratovarius metal άλλοτε speedαριστό, άλλοτε αργό, με όμορφες μελωδίες, καλά φωνητικά από τον Pasi Rantanen και συνολικά ένα αξιόλογο πενηντάλεπτο δημιούργημα που δεν θ’αφήσει κανέναν παραπονεμένο.
Από το να δίνετε λεφτά για τις «πατάτες» με παιδικές περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες των Stratovarius, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και δώστε μια ευκαιρία στους Thunderstone .
Κώστας Λιανίδης |