Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης

20/1/2004

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Μουσικό σχήμα «Έν Χορδαίς»

&

προσκεκλημένοι δεξιοτέχνες από

την Ελλάδα, το Λίβανο, την Τουρκία και την Περσία

Μια μουσική σύμπραξη δεξιοτεχνών από τον Λίβανο, την Τουρκία, την Περσία και την Ελλάδα, που αναδεικνύει την συνάφεια των μουσικών ιδιωμάτων της Μεσογείου στο χώρο και τον χρόνο, προβάλλοντας τις αμοιβαίες επιρροές και τα κυρίαρχα συστατικά της, αποτελεί η συναυλία που πραγματοποιεί στις 31 Ιανουαρίου 2004 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το μουσικό σχήμα «Έν Χορδαίς»

Στη συναυλία θα ακουστούν:

Έργα Κλασικής Ανατολικής Μουσικής Ρωμιών, Περσών, Αράβων και Τούρκων συνθετών. Επίσης σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα, έργα Kοσμικής και Εκκλησιαστικής μουσικής του κορυφαίου συνθέτη της Πόλης Πέτρου Λαμπαδαρίου του Πελοποννήσιου, καθώς και αποσπάσματα από το έργο του μεγάλου Πέρση ποιητή Μεβλανά Τζαλαλεδίν Ρουμί «Μεσνεβί».

Ακόμη θα ακουστούν παραδοσιακοί σκοποί και τραγούδια από την Ελλάδα και την Μεσόγειο αλλά και σύγχρονες μουσικές δημιουργίες στα ίχνη των δρόμων της Μεσογείου

-έργα των Βασίλη Τζωρτζίνη, Imane Homsy, Kiya Tabassian και του Κυριάκου Καλαϊτζίδη για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη ΝΥΦΕΣ.

….Μια συναυλία όπου οι Λόγιες και οι Παραδοσιακές, οι Ιερές και οι Κοσμικές εκδοχές της μουσικής της Μεσογείου, καταδεικνύουν, πέρα από την αδιαμφισβήτητη αξία τους, την διαχρονικότητα τους, χαράσσοντας και σηματοδοτώντας τα μονοπάτια του σύγχρονου μουσικού γίγνεσθαι.

Atraktos.Net

Δελτία Τύπου
Οι FILM σε συναυλία μαζί με Εtten (Ελένη Τζαβάρα) και τη Nalyssa Green
Οι IN TRANCE 95 ξεκινουν το 2011 με συναυλια στο Bios στις 20 Ιανουαριου
Η αφρόκρεμα της avant garde κουλτούρας για πρώτη φορά μαζί στην ίδια σκηνή!
Ο κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος παρουσιάζει για 1η φορά στην Αθήνα το νέο του δίσκο
Οι CALLAS παρουσιάζουν το τρίτο τους Album, με τίτλο “Objekt”.
Οι ACCEPT 13/2 στο Gagarin
Οι GOD IS AN ASTRONAUT για συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
O TRICKY σε Θεσ/νίκη, Αθήνα και Πάτρα
Η εταιρεία HMV ετοιμάζεται να κλείσει περίπου 60 δισκάδικα της στη Μεγάλη Βρετανία!
STEVE WYNN LIVE IN GREECE