Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

END OF SILENCE

DREAMSCAPE

MASSACRE/Sound And Vision

17/2/2004

Οι Dreamscape είναι μια Γερμανική progressive μπάντα που υπάρχει από το 1986. Θυμάμαι το γκρουπ από την πρώτη του δισκογραφική προσπάθεια, Trance Like State (1997), που μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση αλλά από κει και πέρα έχασα τα ίχνη τους, δεν άκουσα το δεύτερο τους άλμπουμ Very (1999) και σήμερα ξαναέρχομαι σε επαφή μαζί τους με το νέο τους άλμπουμ End Of Silence .

Η αλήθεια είναι πως οι Dreamscape είχαν ανέκαθεν το ταλέντο να γίνουν «όνομα» αλλά αντιμετώπισαν αλλεπάλληλα προβλήματα με το line up τους, ειδικά με την θέση του τραγουδιστή η οποία στη συγκεκριμένη μπάντα αποδείχτηκε «ηλεκτρική» αφού σε κάθε δίσκο τραγουδάει και άλλος.

Αυτή τους πάντως η προσπάθεια, ελπίζω να έχει την επιτυχία που τους αξίζει, καθώς πρόκειται για μια αρκετά καλή δουλειά στον χώρο του μελωδικού progressive, με αρκετές αναφορές στους Dream Theater (καλά αυτό το είχαν από το ξεκίνημά τους). Οι συνθέσεις ποικίλλουν και έχουν διάρκειες «λογικές» (γύρω στο επτάλεπτο) αν εξαιρεθεί το 20λεπτο ομώνυμο. Έχουν αρκετές πολύ μελωδικές στιγμές, στις οποίες νομίζω τα καταφέρνουν και καλύτερα και έτσι ξεχώρισα τα Short – Time News (καλά αυτό είναι τελείως D.T.) και More Than .

Σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους progressive fans και ειδικά τους φίλους των Theater.

Κώστας Λιανίδης

Metal
LET THE DEMON ROCK ’N’ ROLL
EDGE OF FOREVER
TYRANNY OF SOULS
BRUCE DICKINSON
ROOM V
SHADOW GALLERY
HOLY HELL
ROB ROCK
OUT IN THE COLD
OLIVER HARTMANN
HORDES OF THE BRAVE
IRON MASK
LIQUID MONSTER
BRAINSTORM
OPERA POUR UN PSYCHOTIQUE
CRUCIFIXIA
VISUAL SURVEILLANCE OF EXTREMITIES
LIESEGANG/WHITE
DÉJÀ VU ALL OVER AGAIN
JOHN FOGERTY