Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

IN THEIR DARKENED SHRINES

NILE

RELAPSE

19/11/2002

Οι Nile είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα στο χώρο του death metal σήμερα και με τον καινούριο τους δίσκο ανεβαίνουν ακόμα πιο ψηλά στην εκτίμηση των οπαδών του ιδιώματος. Δεν είναι μόνο ότι είναι βίαιοι και γρήγοροι όπου χρειάζεται. Είναι και το γεγονός ότι ασχολούνται με την Αιγυπτιακή θεματολογία στιχουργικά. Ξέρετε πολλά συγκροτήματα ειδικά στο χώρο του death metal που να ασχολούνται με κάτι τόσο ψαγμένο; Δεν νομίζω; Ή ξέρετε πολλά συγκροτήματα να γράφουν 12λεπτα κομμάτια όπως το "unas slayer of the gods";

Να πω ότι το album το άκουσα μόλις 2 φορές κατά την διάρκεια της παραμονής μου στην Αθήνα για τη συναυλία των Manilla Road και είμαι σίγουρος πως αν το άκουγα 2-3 φορές ακόμα θα μου άρεσε και άλλο. Το album όπως είπα και πιο πάνω είναι αρκετά βαρύ, τα riffs ισοπεδώνουν τα πάντα, τα φωνητικά(από 2 τραγουδιστές παρακαλώ) είναι τόσο "βόθρικα" που δεν καταλαβαίνεις Χριστό, τα solos είναι υπερηχητικά, ενώ στα τύμπανα ο καινούριος drummer έκανε πολύ καλή δουλειά, αφού υπάρχουν τα καθιερωμένα blast beats αλλά και ρυθμικά σχετικά μέρη όπου χρειάζονται. Υπάρχουν ανατολίτικα στοιχεία επίσης τα οποία δένουν πολύ καλά με το τελικό αποτέλεσμα.

Καλύτερα τραγούδια του album είναι το "the blessed dead" που ανοίγει το δίσκο, το "unas slayer of the gods", ενώ στην τετραλογία "in their darkened shrines", που έδωσε και το όνομα στο CD, oι Nile ξεδιπλώνουν όλο τους το ταλέντο ξεκινώντας με ένα τελετουργικό instrumental κομμάτι προετοιμάζοντας το έδαφος για την ολομέτωπη επίθεση των 3τραγουδιών που ακολουθούν.

Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω. Οι οπαδοί του συγκεκριμένου ιδιώματος έχουν ήδη αγοράσει το δίσκο. Όσο για τους υπόλοιπους αν θέλετε να έχετε έναν φετινό death metal δίσκο φροντίστε να είναι αυτός.

Θοδωρής Angus

Live
SUEDE
23/06/2003
ΙΝΔΙΚΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ
19/06/2003
QUEENSRYCHE
10/6/2003
WHITESNAKE
12/06/2003
WHITESNAKE – 2nd opinion
12/06/2003
PUBLIC ENEMY
08/06/2003
MISFITS, PERSONALITY CRISIS
01/06/2003
GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR
06/06/2003
CANNIBAL CORPSE, NUCLEAR ASSAULT, OBSECRATION
3/5/2003
GODSPEED YOU BLACK EMPEROR + HANGEDUP (Athens 2nd day)
4/6/2003