Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ

ΚΡΙΣΤΗ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

HITCH HYKE

28/11/2002

Η διαδρομή της Κρίστης Στασινοπούλου ξεκινά από τους αγώνες ελληνικού τραγουδιού που διοργάνωσε στην Κέρκυρα το 1981 ο Μάνος Χατζηδάκις. Από τότε μέχρι σήμερα η Κρίστη μας έχει δώσει μόλις πέντε δίσκους, γεγονός που την κατατάσσει στους δημιουργούς εκείνους που χτυπούν τη πόρτα της δισκογραφίας μόνο εάν έχουν κάτι πραγματικά να πουν.

Εστιάζοντας στην δισκογραφική της πορεία θα δούμε πως "Τα μυστικά των βράχων" αποτελούν τη συνέχεια ενός κύκλου που άνοιξε το 1997 ο "Υφαντόκοσμος" και συνέχισε το 1999 με τα "Ηχοτρόπια".

Όπως στους δύο προαναφερθέντες δίσκους έτσι και στα "μυστικά των βράχων" ο Στάθης Καλυβιώτης είναι αυτός ο οποίος στηρίζει συνθετικά αλλά και ενορχηστρωτικά τις παραγωγές καθώς αυτός χτίζει πάνω σε συμπαγή ρυθμικό κορμό τις ηλεκτρικές αλλά και τις παραδοσιακών ηχοχρωμάτων αναζητήσεις του.

Η Κρίστη Στασινοπούλου πέρα από την αέρινη ερμηνεία της με την θεματολογία των στίχων της καθιστά το κάθε τραγούδι ένα ξεχωριστό παραμύθι.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε πως "Τα μυστικά των βράχων" αποτελούν μία ώριμη κατάθεση η οποία διακρίνεται για την μουσική της ταυτότητα καθώς αυτή είναι αποτέλεσμα μουσικής αναζήτησης αφενός και από την παραμυθένια και ονειροπόλα διάθεση των στίχων αφετέρου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε το επόμενο βήμα τους.

Πέτρος Μαϊστράλης

Live
PULP
27/5/2011
NO AGE, Background Noise Suppression
27/4/2011
God Is An Astronaut, Absent Without Leave–
6/2/2011
MARK LANEGAN, ISOBEL CAMPBELL
12/12/2010
THESE NEW PURITANS, Plissken festival
5/12/2010
ARCADE FIRE, FUCKED UP
28/11/2010
CAMERA OBSCURA, FIVE STAR HOTEL , KAPPA
29/10/2010
PORCUPINE TREE, ANATHEMA
9/9/2010
SHADOW GALLERY - MAPLERUN - SILENT RAGE
10/10/2010
EXPATRIATE & B-SIDES
24/09/10