Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

SERENITY IN FIRE

KATAKLYSM

NUCLEAR BLAST

15/3/2004

Οι Καναδοί Kataklysm υπάρχουνε από τις αρχές της δεκαετίας του 90 και όλα αυτά τα χρόνια παίζουνε ακραίο death metal.Το “Serenity in Fire” είναι η 6η κυκλοφορία τους.Από τον προηγούμενο τους δίσκο πάλι για την Nuclear Blast έχουνε αρχίσει να εμπλουτίζουν το στυλ τους με πιο πολλές μελωδίες και χρησιμοποιούνε και πολλές μεσαίες ταχύτητες δίνοντας μια ανάσα ξεκούρασης στον ακροατή.

Έτσι στο δίσκο αυτό έχουμε κομμάτια όπως την κομματάρα “For all our sins” όπου οι ταχύτητες σου κόβουν την ανάσα τα επίσης ταχύτατα “Blood on the swans” και “10 seconds from the end” αλλά και πιο mid-tempo όπως το ομώνυμο και το “The night they returned”.

Σε κάθε περίπτωση όμως το αποτέλεσμα παραμένει death metal και είναι προς τιμήν τους που δεν αναλώνονται όπως πολλές μπάντες του χώρου στον ανούσιο συναγωνισμό ποιος θα παίξει πιο γρήγορα και πιο ακραία.Άλλωστε τόσα χρόνια εμπειρίας που έχουνε οι Καναδοί τόσο με τις κυκλοφορίες τους όσο και με περιοδείες που έχουνε κάνει δείχνουν να το έχουνε καταλάβει αυτό.

Το album λοιπόν συνίσταται ανεπιφύλακτα στους death metal οπαδούς καθότι είναι πραγματικά πολύ καλό σε σχέση με άλλες κυκλοφορίες του είδους. Το μόνο που χαλάει και τον πλέον ανίδεο ακροατή είναι η παραγωγή στα τύμπανα όπου σε κάποια σημεία σπάζει στην κυριολεξία τα νεύρα.με τα triggers.Παρόλα αυτά το album είναι αξιόλογο, κάφρικο και εγγυάται 45 λεπτά αγνής πώρωσης.

Θοδωρής Angus

Metal
DIGITAL GHOSTS
SHADOW GALLERY
PURE
PENDRAGON
PERPETUAL FLAME
YNGWIE MALMSTEEN’S RISING FORCE
LIFELINE
IVANHOE
THROUGH PAINFUL LANES
ALKEMYST
DEATH MAGNETIC
METALLICA
TORN
EVERGREY
LONELY ARE THE BRAVE
JORN
PAYMENT OF EXISTENCE
COMMUNIC
PRAISES TO THE WAR MACHINE
WARREL DANE