Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

THE DEATHSHIP HAS A NEW CAPTAIN

THE VISION BLEAK

PROPHECY RECORDS

23/4/2004

Οι The Vision Bleak είναι το νέο σχήμα του πρώην μέλους των Empyrium Ulf Theodor Scwardorf.Κοίταξα το εξώφυλλο άκουσα και την εισαγωγή με τα γυναικεία φωνητικά “A shadow Arose” και είπα μέσα μου ότι είναι μία ακόμα gothic metal μπάντα από τις πολλές μέτριες που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια και κλέβουν μπάντες όπως οι Paradise Lost και οι Theatre of Tragedy.Όμως τα πράγματα στη συνέχεια έγιναν εμφανώς καλύτερα.

Οι The Vision Bleak πράγματι έχουν πολλά gothic στοιχεία στα τραγούδια τους αλλά φροντίζουν να τα πλαισιώσουν με βαριές κιθάρες και τύμπανα κοινώς τα παίζουν βαριά ή μεταλλικά αν προτιμάτε. Προσωπικά μου θυμίζουν μπάντες όπως οι Moonspell στα πιο βαριά τους σημεία και φυσικά Paradise Lost έχοντας και το gothic στοιχείο των Sisters of Mercy.Φυσικά υπάρχουν και πιο ήσυχα σημεία στο δίσκο πράγμα λογικό άλλωστε. Τα φωνητικά άλλοτε θυμίζουν Holmes νεότερης εποχής και άλλοτε Fernando των Moonspell ενώ η παραγωγή του δίσκου είναι πολύ καλή και δυναμική.

Οι στίχοι του group βασίζονται σε συγγραφείς όπως ο Lovecraft σε ποιητές όπως ο Poe και σε ταινίες όπως η ανεπανάληπτη ταινία “The Fog” του Carpenter και το “Night of the Living Dead” του George Romero δίνοντας ένα θεατρικό τόνο στο όλο αποτέλεσμα. Τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα “Night of the living dead” “Wolfmoon”,το απίστευτα βαρύ “Horror of Antartica”,το “Elizabeth Dane” επηρεασμένο από τον Carpenter και το “Deathship Symphony” με τα όμορφα γυναικεία φωνητικά. Σίγουρα ένας δίσκος πολύ ανώτερος από το μέσο όρο των group που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια στο ιδίωμα.

Θοδωρής Angus

Live
EDITORS
15/4/2010
RECOIL (ALAN WILDER & PAUL KENDALL) + ITENEF
11/4/2010
PIANO MAGIC, KWOON, MISUSE
20/3/2010
JOAN BAEZ
3/3/2010
IAN BROWN
26/2/2010
RICHARD HAWLEY
19/2/2010
MY BRIGHTEST DIAMOND, Mani Deum
11/12/2009
ZITA SWOON + FRIENDS
12/12/2009
SIX ORGANS OF ADMITTANCE
06/12/09
DEPECHE MODE, Soulsavers
25/11/2009