Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

RUIN

NECARE

FIREBOX

6/5/2004

Necare / neh ka reh, το οποίο προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει «να σκοτώνεις, να καταστρέφεις με μανία». Οι τύποι είναι Αμερικάνοι και κυκλοφορούν την πρώτη τους δουλειά μέσω της Firebox, παίζοντας μια μουσική που στη χώρα τους είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Τι παίζουν? Το ντουέτο από το Lynchburg είναι αφοσιωμένο στο αργόσυρτο/ πεσιμιστικό doom/death metal στα χνάρια των (παλιών) Paradise Lost, (επίσης παλιών) Anathema , My Dying Bride αλλά μου έφεραν στο μυαλό και νεώτερα γκρουπ όπως οι Saturnus.

Ο δίσκος αποτελείται από οκτώ κομμάτια πολύ κοντά στον ήχο των προαναφερθέντων συγκροτημάτων, παρουσιάζοντας μια ωριμότητα σπάνια για ντεμπούτο άλμπουμ (αν και τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται πάρα πολλά καινούρια γκρουπ με καλούς πρώτους δίσκους). Οι συνθέσεις είναι ως επί το πλείστον μεγάλες σε διάρκεια, κυμαινόμενες από επτά έως και δεκατέσσερα σχεδόν λεπτά που διαρκεί το καλύτερο, κατά την άποψή μου, κομμάτι τους cd με τίτλο “Celia”. Υπάρχουν κάποια instrumental κομμάτια που βοηθούν στην συνοχή του άλμπουμ και στην ομαλή ροή, έτσι ώστε να ακούγεται άνετα σαν σύνολο.

Καλή δουλειά λοιπόν από τους Necare που τόλμησαν και τα κατάφεραν. Περιμένω ακόμη περισσότερα από αυτούς στο μέλλον.

“Desire, what have you done?”

Κώστας Λιανίδης

Live
MARK LANEGAN, ENEMY
21/11/2003
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
19/11/2003
BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB
05/11/2003
THE ALEPH, LOUISA JOHN KROL, ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΝΥΜΦΗ
12/11/2003
OZRIC TENTACLES
07/11/2003
NAZARETH, LONG LIVE
09/11/2003
DEAD SOUL TRIBE, DIVISION BY ZERO
02/11/2003
GRANDADDY
07/11/2003
OVERKILL, DESTRUCTION, SEVEN WITCHES
08/11/2003
MICHAEL WESTON KING - JACKIE LEVEN, Almost famous
06/11/2003