Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

“ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑ”, ένα ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 την Δευτέρα 17 Μαΐου, στις 11 το βράδυ

16/5/2004

“ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑ”, ένα ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 προβάλλεται την Δευτέρα 17 Μαΐου στις 11 το βράδυ στο τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

Η Εντίτ Μιχάλι είναι η πλέον καταξιωμένη και λαμπερή ντίβα του Αλβανικού Λυρικού Θεάτρου σήμερα.Γεννήθηκε στα Tίρανα το 1949, την εποχή που η πανίσχυρη και ανασφαλής κομμουνιστική ηγεσία της μικρής,περικυκλωμένης απο εχθρούς χώρας ζούσε το μεγάλο της έρωτα με τη σταλινική Σοβιετική Ένωση.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει μέσα από την δική της μαρτυρία τη σκληρή και μοναχική της πορεία στο χώρο της λυρικής τέχνης.Και μάλιστα τότε που η τέχνη στην Αλβανία και ιδιαίτερα ο κινηματογράφος, η ζωγραφική και η όπερα, ισχυροί μηχανισμοί ιδεολογικής προπαγάνδας απολάμβαναν τη γενναιόδωρη κρατική φροντίδα μαζί και τον αυστηρό κομματικό έλεγχο.Το συνεργείο περιπλανήθηκε στη σκηνή και τα παρασκήνια, τα στούντιο, τα εργαστήρια, τους διαδρόμους, το βεστιάριο και τα καμαρίνια της Όπερας των Τιράνων τον Οκτώβριο του 2002.Ψηφίδες αρχειακού υλικού από μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις της όπερας, πολιτικά επίκαιρα καθώς και πίνακες ζωγραφικής από την Εθνική Πινακοθήκη της Αλβανίας ιχνογραφούν το ύφος της εποχής του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα εως και την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος στη γειτονική χώρα. Εκείνη η εποχή σφράγισε τη ζωή, το χαρακτήρα και τη σταδιοδρομία της Εντίτ, ως σοπράνο,«Άξια Καλλιτέχνης» του Αλβανικού Λυρικού Θεάτρου.

Σενάριο-παραγωγή:Φανή Τουπαλγίκη

Σκηνοθεσία: Κυριακή Μάλαμα

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ CLUB ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
Προσφορά "Δωρεάν" Μαθημάτων Κλασικής Κιθάρας
ο Noel Gallagher (ο πρώην κιθαρίστας – συνθέτης των Oasis), πειραματίζεται με νέους ήχους στο High Flying Birds
THE EX live, LAST DETAILS
Νέα ημερομηνία εμφάνισης των Missionστην Αθήνα
Αλλαγή ημερομηνιών συναυλιών Mogwai λόγω απεργειακών κινητοποιήσεων
ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ GEHENNA 1Η ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
The Walkabouts LIVE στην Ελλάδα
Αναβάλλεται η συναυλία των Mission λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων
Transformations Live το έργο του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι, “μετασχηματισμένο” υπό το πρίσμα του Κ. Βήτα