Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

1984-2004, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟ ΚΑΤΟ RECORDS

21/5/2004

1984-2004, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟ ΚΑΤΟ RECORDS

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚ 05620-5-04

ANOKATORECORDS

ΗΛΙΑΣΖΑΙΚΟΣ

JIMI JAM

(Hendrix Tribute Concert)

CD AK 056

Ενας δίσκος που γιορτάζει μια συνεργασία 20 χρόνων.

Το 1984 ξεκινούσε η ΑΝΟ ΚΑΤΟ και παράλληλα ο Ηλίας Ζάικος έκανε τις πρώτες ηχογραφήσεις του με τους BLUESGANG.

Είκοσι χρόνια αργότερα κυκλοφορεί το άλμπουμ JIMIJAM.

Πρόκειται για την καταγραφή της εμφάνισης των τριών μουσικών(όλοι μέλη των BLUESWIRE),του Ηλία Ζάικου στην κιθάρα και τη φωνή, του Ζωτήρη Ζήση στο μπάσο και του Αλέξη Αποστολάκη στα τύμπανα, στο κλαμπ ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ της Θεσσαλονίκης στις 16 -4-2003, στα πλαίσια μιάς συναυλίας-γιορτής προς τιμήν της μνήμης και της μουσικής του JIMIHENDRIX.

Εδώ ακούμε ένα σετ τραγουδιών σε ύφος που διαφοροποιείται αρκετά από προηγούμενες δουλειές του Ηλία Ζάικου και των BLUESWIRE,προσαρμοσμένο σε πιο ροκ ηχοχρώματα, με τον ηλεκτρισμό να κυριαρχεί και τους αυτοσχεδιασμούς να οδηγούν σε στιγμές που παραπέμπουν σε αισθητική ψυχεδελικών γκρουπς της δεκαετίας του ’60. Μπλουζ στάνταρντς αλλά και συνθέσεις του Ηλία Ζάικου θυμίζουν αλλοτινές εποχές του ροκ και του μπλουζ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτελέσεις κομματιών (μεταξύ άλλων) όπως τα HeyJoe & GoingDown.

Ενας δίσκος που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως εκείνο το βράδυ στην Υδρόγειο, κοινό και καλλιτέχνες έζησαν μερικές θαυμάσιες ώρες, αλλά και πως κάποιες «ξεχασμένες» μουσικές εξακολουθούν να εμπνέουν και να συγκινούν.

ΑΝΟ ΚΑΤΟ RECORDS-26ης Οκτωβρίου 33-54628 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ SONISPHERE FESTIVAL. METALLICA , SLAYER , MEGADETH , ANTHRAX .
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Νάξου. Φέτος συμπληρωνει 10 χρόνια
PINK MARTINI σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 8-9 Ιουλίου
BILLY IDOL & THE STRANGLERS, 18/6 στο ΓΗΠΕΔΟ TAEKWONDO ΦΑΛΗΡΟ. Τελευταίες χρήσιμες ειδήσεις
Ο DJ SHADOW για πρώτη φορά live στη Θεσσαλονίκη - Παρασκευή, 9 Ιουλίου
CAID & Athens Fringe Festival. 16-20 Ioυνίου, με είσοδο ελεύθερη!
GOTAN PROJECT στη Μονή Λαζαριστών, Θεσ/νίκη
MARY’S FLOWER SUPERHEAD. Δωρεάν συναυλία το Σάββατο στην Αθήνα
The Principal Club θαανοίξει τον Σεπτέμβριο με 2 σπουδαίες συναυλίες. ANATHEMA και PORCUPINE TREE
Με επιτυχία έγινε το Synch 2010