Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

1984-2004, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟ ΚΑΤΟ RECORDS

21/5/2004

1984-2004, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟ ΚΑΤΟ RECORDS

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΚ 05620-5-04

ANOKATORECORDS

ΗΛΙΑΣΖΑΙΚΟΣ

JIMI JAM

(Hendrix Tribute Concert)

CD AK 056

Ενας δίσκος που γιορτάζει μια συνεργασία 20 χρόνων.

Το 1984 ξεκινούσε η ΑΝΟ ΚΑΤΟ και παράλληλα ο Ηλίας Ζάικος έκανε τις πρώτες ηχογραφήσεις του με τους BLUESGANG.

Είκοσι χρόνια αργότερα κυκλοφορεί το άλμπουμ JIMIJAM.

Πρόκειται για την καταγραφή της εμφάνισης των τριών μουσικών(όλοι μέλη των BLUESWIRE),του Ηλία Ζάικου στην κιθάρα και τη φωνή, του Ζωτήρη Ζήση στο μπάσο και του Αλέξη Αποστολάκη στα τύμπανα, στο κλαμπ ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ της Θεσσαλονίκης στις 16 -4-2003, στα πλαίσια μιάς συναυλίας-γιορτής προς τιμήν της μνήμης και της μουσικής του JIMIHENDRIX.

Εδώ ακούμε ένα σετ τραγουδιών σε ύφος που διαφοροποιείται αρκετά από προηγούμενες δουλειές του Ηλία Ζάικου και των BLUESWIRE,προσαρμοσμένο σε πιο ροκ ηχοχρώματα, με τον ηλεκτρισμό να κυριαρχεί και τους αυτοσχεδιασμούς να οδηγούν σε στιγμές που παραπέμπουν σε αισθητική ψυχεδελικών γκρουπς της δεκαετίας του ’60. Μπλουζ στάνταρντς αλλά και συνθέσεις του Ηλία Ζάικου θυμίζουν αλλοτινές εποχές του ροκ και του μπλουζ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτελέσεις κομματιών (μεταξύ άλλων) όπως τα HeyJoe & GoingDown.

Ενας δίσκος που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως εκείνο το βράδυ στην Υδρόγειο, κοινό και καλλιτέχνες έζησαν μερικές θαυμάσιες ώρες, αλλά και πως κάποιες «ξεχασμένες» μουσικές εξακολουθούν να εμπνέουν και να συγκινούν.

ΑΝΟ ΚΑΤΟ RECORDS-26ης Οκτωβρίου 33-54628 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
O LUMIERE BROTHER ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ RICHARD HAWLEY ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Φεβρουαρίου για το ΡΥΘΜΟΣ STAGE
Η Ντόρα Κυπαρίσση παρουσιάζει live την προσωπική της δουλειά
DR. ATOMIK
21/2/2010
Oι EDITORS τον Απρίλιο σε συναυλίες σε Αθήνα και Θεσ/νίκη
Amy Macdonald, Ο τίτλος του νέου της album θα είναι A Curious Thing
Οι Θρυλικοί Wailers θα πραγματοποιήσουν μία και μοναδική εμφάνιση στη Ελλάδα
Οι UFO σε Αθήνα και Θεσ/νίκη
Ο Κ.Βήτα αυτή την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, μαζί με το γκρουπ του στο Fuzz Club
Κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό CD της Κέλυς Θωμά με τίτλο Αναμχάρα