Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

FEEDING THE FIRE

EDGE OF FOREVER

MTM

14/6/2004

Λοιπόν τα πράγματα έχουν ως εξής. Αυτή η νέα μπάντα ξεκίνησε από τον Ιταλό Alessandro Del Vecchio, έναν τύπο ιδιαίτερα «ψημένο» στη σκηνή, αφού έχει συνεργαστεί με αρκετούς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως οι Andre Matos, Glenn Hughes, Patrick Rondat, Time Machine, Bruce Kulick κ.τ.λ. Το υπόλοιπο γκρουπ απαρτίστηκε από επίσης Ιταλούς (Matteo Carnio – κιθάρες, Christian Grillo – μπάσο και Francesco Jovino – τύμπανα) σε όλες τις θέσεις εκτός των φωνητικών. Εκεί επιλέχθηκαν σίγουρες λύσεις. Στα lead φωνητικά έχουμε τον Bob Harris (Axe) και στα δεύτερα τον Jeff Scott Soto! (είπατε τίποτα?). Τέλος την παραγωγή έχει αναλάβει ο γνωστός και μη εξαιρετέος Marcel Jacob.

Το άλμπουμ των Edge Of Forever σίγουρα αποτέλεσε μια από τις εκπλήξεις της φετινής χρονιάς για μένα, αφού τα δέκα κομμάτια του αποτελούν εξαίρετα δείγματα καλοπαιγμένου, ποιοτικού Hard Rock/AOR με καταπληκτικά φωνητικά (αυτός ο Soto δεν κρύβεται με τίποτα!), όμορφες κιθάρες που ώρες ώρες αγγίζουν το νεοκλασικό και έμπνευση που κατατάσσει το “Feeding The Fire” στις σημαντικές κυκλοφορίες. Αν και όλα τα τραγούδια είναι αξιόλογα ξεχώρισα το “Prisoner” όπου οι Harris, Soto μας χαρίζουν ένα φοβερό ντουέτο και το Malmsteenικό “Gates Of Hell”, για ευνόητους λόγους!

Οι φίλοι του μελωδικού Metal, του Hard Rock και του AOR πιστεύω πως αξίζει να το αναζητήσουν και να είναι σίγουροι πως η μπάντα θα τους αποζημιώσει. Συνίσταται ειδικά σε fan του Axel Rudi Pell αφού τα περισσότερα κομμάτια είναι αρκετά κοντά στο ύφος του γνωστού κιθαρίστα.

Κώστας Λιανίδης

Live
WILL OLDHAM PHIL SHOENFELT + SOUTHERN CROSS
13/4/2000
UnDESIRE
25/11/1999
PURPLE OVERDOSE + NANOI
12/2/2000
LESS THAN HUMAN Support: INTO THE GORE
19/5/2000
JOSHUA REDMAN BAND
6/5/2000
IAN BROWN
21/5/2000
HOTSHITS, HYDES, PERSONALITY CRISIS, BULLETS
24/3/2000 12:01:00 πμ
ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ
15/1/2000
CLOSER
31/1/2000
ΟΛΕΘΡΙΟ ΡΗΓΜΑ + PSYCO CHOKE
11/3/2000