Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ

fanzine

ΤΕΥΧΟΣ 9 (2-3/2002)

2/4/2002

...και όλα ιριδίζουν.

Ανανεωμένο και με εμβόλιμα έγχρωμα ένθετα, αποζημιώνει στο πολλαπλάσιο τον καθένα ή την καθεμία από εσάς που εμπιστεύτηκαν τα 2,64 ΕΥΡΩ (τα παλιά 900 φράγκα) σε κάποιο από τα εναλλακτικά στέκια της Αθήνας ή της Θεσ/νίκης ή και των Χανίων.

Το πολιτιστικό περιοδικό με τον επιλεγμένο μουσικοκεντρικό του χαρακτήρα ξανακτυπά. Αρχίζοντας από το τέλος στέκομαι στην υπέροχη διορατική φωτογραφία του οπισθόφυλλου. Οι κασέλες και τα τελάρα με το ονοματεπώνυμο, σε αντιδιαστολή προσθέτω με τα επώνυμα άγνωστα έργα πολλών νέων καλλιτεχνών.

Αντε πάμε και μέσα. Καταρχήν μια παρατήρηση μην βάζετε στο εξώφυλλο θέματα που εντός καταλαμβάνουν λιγότερο από μισή σελίδα. Περίπτωση ONEIDA, αν και σε μισή σελίδα λέτε πολύ περισσότερα από πολλά φλύαρα άρθρα άλλων.

Εντυπωσιακό το ένθετο FOETUS, με μια αποκαλυπτική και απολαυστική συνέντευξη. Ωραίο και τα άρθρα βιβλικής δημιουργικότητας (σε αντιστοίχιση με παρουσιάσεις βιβλίων που μάλλον προς το βιβλική καταστροφή οδεύουν). Καυστικά και κυνικά κείμενα παντού απολύτως εύστοχα και έκκεντρα. Ωραίο και το ζαπάτας άρθρο.

Επίσης μας κίνησε την περιέργεια το προσεγμένο άρθρο για πυροφαγία και άλλα θερμικά λαίμαργα, αναμένουμε και τη συνέχεια που προαναγγείλατε.

Ας μην κάνω κουραστική αναφορά τι άλλο έχει το νέο τεύχος της Κορούλας μας, γιατί χάρηκα, ίσως και λόγω αρρωστημένης μονομέρειας μου για το ακριβοδίκαιο πανέμορφο κείμενο για την ελληνική ροκ στιχουργική πραγματικότητα. Σπουδή στη σημερινή κατάσταση.

Τι άλλο; Οι δίδυμοι πύργοι αν και πεσμένοι και εδώ παρόντες, πολυποίκιλα σχόλια παντού. Γενικώς ξεχειλίζει το περιοδικό από σχόλια, που έχουν κατακτήσει τον δικό τους χαρακτήρα, υψηλής ποιότητας και πιστότητας στην αισθητική ενός ανεξάρτητου φανζιν.

Προσωπικά δεν θέλω τίποτε άλλο, για αυτό και δεν ασχολούμαι με τις λίγες δισκοκριτικές. Αυτόν τον τομέα άλλωστε τον καλύπτεις εύκολα. Το δύσκολο είναι η άποψη, και από καθάριες σκέψεις πάσχουμε, για αυτό λοιπόν κλείνουμε πάντα φιλικά το μάτι σε κάθε νέο τεύχος της ΚΟΡΗΣ.

Κυριάκος Σκορδάς

Live
FRANTIC V + CURLEE WURLEE
28/5/2005
DJ SPOOKY
05/07/2005
BLACK SABBATH, Velvet Revolver, Black Label Society
25/6/2005
SYNCH FESTIVAL 3nd Day: De la Soul, Neon, Εισβολέας, Τάκι Τσαν, Dj Alx, S_Fx & Nikolas Valsamakis, Direct Connection κ.ά.
03/07/2005
SYNCH FESTIVAL 2nd Day: Tortoise, Tuxedomoon + Γιώργος Μάγγας, Radian, Liars, Jamie Lidell, Fennesz κ.ά.
02/07/2005
SYNCH FESTIVAL 2nd Day: Tortoise, Tuxedomoon + Γιώργος Μάγγας, Hakan Libdo, Liars, Jamie Lidell, Fennesz, Jori Hulkkonen, Alex Smoke, Funk D’ Void, Scorpio, Abe Duque κ.ά.
02/07/2005
SYNCH FESTIVAL 1st Day: Plaid, K.BHTA, Milto Eph & Junior SP, Biomass, Boca Raton, COH, Marco Passarani, ΑΖΑ, Peekey Tayloh κ.ά.
01/07/2005
SYNCH FESTIVAL 1st Day: Plaid, K.BHTA, 2020 Soundsystem, Akufen, John Tejada, Peekey Tayloh κ.ά.
01/07/2005
ROCKWAVE FESTIVAL (1η μέρα) – MARILYN MANSON, GARBAGE, MATISSE
24/06/2005
ROCKWAVE FESTIVAL (3η μέρα) - MOBY, SONIC YOUTH...
26/06/2005