Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Scissor Sisters

22/6/2004

Πλατεία Κοτζιά

25/6/2004

Αφήσαμε λοιπόν τους φίλους να πάνε από νωρίς στο Rockwave και εμείς κινήσαμε για ένα μπανάκι προς το Σούνιο. Γυρίσαμε, ξεκουραστήκαμε πήγαμε για καφέ στην πλατεία (μία είναι η πλατεία…) και αφού ήμασταν σίγουροι πως οι Σκανδιναβοί θα το στήνανε το ματσάκι ξεκινήσαμε για την Πλατεία Κοτζιά (για σιγουριά βάλαμε και τη μαμά μας να μας γράψει το ματς στο βίντεο).

Με τη μαγεία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επιλέξαμε να τη ζήσουμε αφήνοντας το αμάξι και παίρνοντας τα ΜΜΕ. Νέα Σμύρνη – Πλατεία Κοτζιά σε 20 λεπτά… (αλλάζοντας και λεωφορείο και παίρνοντας το μετρό!!).

Εκεί βρήκαμε πολύ κόσμο και αρκετούς φίλους βέβαια. Πολλοί …. Αναρωτιόντουσαν πως θα είναι το rockwave και την τελευταία βραδιά, άλλοι λέγανε για το πόσες ώρες κάνανε να γυρίσουνε την προηγουμένη, πως πήγανε νωρίς και δεν πρόλαβαν ούτε Black rebel… Εκεί στην πλατεία Κοτζιά τα πράγματα ήταν όντως χαλαρά. Αρκετός κόσμος, που σε κάποια στιγμή περίπου 3000 χαζεύανε τα μουσικά κόλπα των Scissor Sisters. Οι καντίνες κοντά και φθηνά και με κρύα πραμάτεια.

Όταν φθάσαμε οι Universal Trilogy ήταν πάνω στη σκηνή. Χωρίς να έχουν το κέφι που τους έχουμε συνηθίσει έδιναν όμως ένα πολύ καλό mood στον κόσμο που κουνιόταν ευχαριστημένος. Με πολλή ένταση έπαιξαν ως Universal …Dub Foundation, γεγονός που άρεσε έως και ενθουσίασε. Οι Θεσσαλονικείς Trilogy είναι ένα πολύ καλό σχήμα της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής, με πάθος, μελωδίες, καλά μπίτια και απόλυτα σύγχρονο ήχο. Κατέβηκαν λίγο πριν τις 11 και η πλατεία στα μπροστά έδειχνε πυκνότερη.

Οι ξυλοπόδαροι κόβανε βόλτες ψάχνοντας αφορμή για καμιά χαζομαρίτσα, οι μόνιμοι της πλατείας κοτζιά έβρισκαν δωρεάν τσιγάρα για την υπόλοιπη νύχτα τους και η πλατεία γενικά έμοιαζε στα ξαφνικά ως ένα από τα ομορφότερα σημεία της πρωτεύουσας.

Μουσική έπαιζε από τα μεγάφωνα, δεν ξέρω ποιος/α την φρόντιζε αλλά δε λέει να παίζεις κομμάτι από το συγκρότημα που θα ανέβαινε στο επόμενο τέταρτο στη σκηνή. Τέλος πάντων τζάμπα ήταν δεν μας πείραξε.

Ένα καθαρό καλησπέρα Αθήνα και η νεοϋορκέζικη τρελοπαρέα των Scissor Sisters ανέβηκε. Αμέσως ένταση και ρυθμός, τρομερή κίνηση και αεράτη σκηνική παρουσία ξεσήκωσαν τον κόσμο. Ο χαβαλές σε λαμέ εμφάνιση. Οι Boney M και ο Michael Jackson παρέα με kajagoogoo και pet shop boys and girls. Disco και κιτς, ύμνοι για την studio 54, χοροί και σεξουαλικά εννοούμενα (και όχι υπονοούμενα). Οι «παράγοντες» της ελληνικής δισκογραφίας και μουσικής επίσης παρόντες και ευχάριστα ξαφνιασμένοι. Με πολλές ατάκες οι Scissor Sisters απευθύνονταν στο κοινό, τονιζοντας πως έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (for ever…) και η τραγουδίστρια για να μας τιμήσει έβαλε φόρεμα αλά Μαρία Κάλας.

Μια ώρα πέρασε με χορό και γέλια. Μας είπανε και 1-2 μπαλάντες και έβλεπες ομοιότητες αλά Elton John…Tέλος πάντων ένα δίσκο έχουν βγάλει, τον έπαιξαν, μας διασκέδασαν και μας καλήνυχτισαν.

Τζάμπα ήταν αλλά και με εισιτήριο πάλι καλά θα περνούσαμε, και πιθανόν σε κλειστό χώρο το χειμώνα να χορεύαμε περισσότερο!

Για κατανόηση του φαινομένου των Scissor Sisters διαβάστε και το παλαιότερο άρθρο του T. Kappa εδώ…

Κυριάκος Σκορδάς

Live
PORCUPINE TREE, ANATHEMA
9/9/2010
SHADOW GALLERY - MAPLERUN - SILENT RAGE
10/10/2010
EXPATRIATE & B-SIDES
24/09/10
GOTAN PROJECT
20/6/2010
BILLY IDOL, THE STRANGLERS.
18/6/2010
THE SLITS
25/5/2010
HOT CHIP, FIREWATER
4/6/2010
Primavera Sound 10, Barcelona - 3st DAY (FLORENCE & THE MACHINE, PET SHOP BOYS, ORBITAL, GRIZZLY BEAR, ANTLERS, etc)
Primavera Sound 10, Barcelona - 2nd DAY (Best Coast, SPOON, CocoRosie, Beach House, PIXIES, Japandroids, etc)
Primavera Sound 10, BARCELONA. 1st Day with ... Xx, PAVEMENT, FUCK BUTTONS, BIS and many more