Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

ΠΑΝΔΡΥΜΙΑ – Στα μονοπάτια του Διονύσου, θεατρική παράσταση

31/8/2004

ΠΑΝΔΡΥΜΙΑ – Στα μονοπάτια του Διονύσου

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 04

Η παράσταση της θεατρικής ομάδας ΔΡΥΣ του Πανεπιστημίου Αθηνών Πανδρυμία – Στα Μονοπάτια του Διονύσου” επαναλαμβάνεται τη Δευτέρα 6Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (παλιό πανεπιστήμιο). Συμμετέχουν φοιτητές Σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική εποπτεία της Άννας Λάζου και συνεργαζόμενων καλλιτεχνών.

Η παράσταση, μια πρωτότυπη σύνθεση των ίδιων των συντελεστών της θεατρικής ομάδας που επιχειρούν να αποδώσουν μέσα από προσωπικά βιώματά τους το βαθύτερο νόημα του διονυσιακού, είναι ένα σύγχρονο θεατρικό έργο στηριγμένο τόσο στο αρχαίο δράμα όσο και στη σύγχρονη δραματουργία. Μια μακρόχρονη έρευνα πάνω στο διονυσιακό πνεύμα του θεάτρου – την αρχέγονη σύγκρουση ανάμεσα στην οδύνη και στην ελευθερία, σαν το κύριο μοχλό θεραπευτικής λειτουργίας του χορού και του δράματος.

Η πρώτη παρουσίαση του δρώμενου που είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας της ομάδας έγινε τον περασμένο Ιούλιο του 2004. Η επανάληψή της απευθύνεται στο κοινό της Αθήνας και στους επισκέπτες της πόλης την περίοδο αυτή, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ειδική αυτή ερευνητική εργασία στο Ελληνικό Πανεπιστημιακό θέατρο. Η ομάδα προετοιμάζεται να πάρει μέρος, με το ίδιο έργο, σε ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ.

Ώρα έναρξης 9.30 μμ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

(Θόλου 5, Πλάκα)

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
4o ALBUM για τη STEFANIA DIMMEN
Fixed Point+Stories of the body #2 στο Θέατρο της Άνοιξης
Δείτε live τους THE ESSEX GREEN και αποκτήστε εισιτήριο για OKKERVIL RIVER σε μειωμένη τιμή!
Οι Ιάπωνες Jack or jive στις 7 Νοεμβρίου στην Αθήνα
Επανκυκλοφορία δίσκου των Pavement με πολλά extra
Αλλαγή ημερομηνίας του live του Clark. Το live θα γίνει στις 24/10
H μουσική σκηνή της Θεσ/νίκης τιμά τον φίλο ηχολήπτη Άλκη
"EYE IN TYME Alternative Festival Vol. 2.1"
B-MUSIC ATHENS στο Bios (26 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου)
Νέο δίσκο οι Δαιμονία Νύμφη