Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Η ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ « Στο Καφέ Γκρέκο »

5/1/2005

ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ « Στο Καφέ Γκρέκο » 28 και 29 Ιανουαρίου 2005 στο Club του Μύλου Η Νένα Βενετσάνου παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τη νέα μουσική πρόταση της με τίτλο “Στο Καφέ Γκρέκο”, βασισμένη στον τελευταίο ομότιτλο δίσκο της. Η Νένα Βενετσάνου αποτελεί μία σπάνια περίπτωση στο χώρο της ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Με το βαθύ λυρισμό, τη ρώμη και την ευαισθησία της φωνής της αλλά και με τις λεπταίσθητες συνθέσεις της, δημιουργεί στις ζωντανές της εμφανίσεις μοναδικά συναισθήματα μουσικής μέθεξης.

Στη νέα της παράσταση η Νένα Βενετσάνου προτείνει μία μουσική διαδρομή στους κύκλους τραγουδιών που περιλαμβάνονται στον τελευταίο της δίσκο «Καφέ Γκρέκο» καθώς και στους προηγούμενους δίσκους της «Πόλεις του Νότου» και «Νέα Γη». Οι «Πόλεις του Νότου» (1993), βασισμένες στην ποίηση της Μπέττυς Κομνηνού, περιγράφουν 24 ώρες ζωής σε μία μεσογειακή πόλη, γεμάτες αντιθέσεις, οράματα, φως και ιστορία. Η «Νέα Γη» (1996) , σε ποίηση Ο.Ελύτη, Δ.Σολωμού, Ευριπίδη, Σαπφούς, Ν.Καββαδία, Ν.Γκάτσου, Μυρτιώτισσας και άλλων σπουδαίων ποιητών, περιέχει τραγούδια με θέμα την περιπλάνηση και το ταξίδι. Τέλος το «Καφέ Γκρέκο» (2004) έχει ως θέμα τη συνάντηση.

Μέσα από την ποίηση των Μ.Ελευθερίου, Γ.Χρονά, Ζ.Καρέλη, Θ.Ποάλα, Α.Δημητρούκα κα, το Καφενείο ορίζεται ως τόπος συνάντησης και ως δημόσιος χώρος όπου οι θαμώνες μυούνται στις κοινωνικές συμβάσεις μέσα από τις μικρές καθημερινές απολαύσεις. Ένας τόπος που διατηρείται ανέπαφος στα χρόνια που περνούν λειτουργώντας σαν ένας μικρός, οικείος παράδεισος. Για το Καφέ Γκρέκο έγραψε η κριτική: “Σύνολο με κορυφαία αισθητική, συνδυάζει στοιχεία που ονειρεύονται όλοι οι τραγουδοποιοί: ποιητικό στίχο, ποικιλία από μουσικές, εκπληκτική ερμηνεία που ξεχειλίζει χρώματα και ηχοχρώματα. Aπό τα ακριβά κομμάτια της δισκογραφίας, κατάθεση μιας εκλεκτής και εκλεκτικής Ελληνίδας δημιουργού που χρόνια τώρα αντιστέκεται στο εύκολο και την κοινοτοπία”-Hitech,2/2004.“Πραγματική έκπληξη, εξαίσια ακούσματα, γοητευτικό αποτέλεσμα”-Ήχος,2/2004 Μαζί με τη Νένα Βενετσάνου οι μουσικοί: Mάνος Αβαράκης-φυσαρμόνικα,φλογέρες, Σταύρος Αγιαννιώτης-κλασσική κιθάρα, Βιβή Γκέκα-μαντολίνο,μαντόλα, Τεό Λαζάρου-κοντραμπάσσο, Τζένη Ντούρου-κρουστά.

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στο Club του Μύλου στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2005 δύο μαγικές βραδιές υψηλής αισθητικής και μουσικής απόλαυσης με τη μοναδική ερμηνεία της Νένας Βενετσάνου.

Πέτρος Μαϊστράλης

Δελτία Τύπου
Αυτοκτόνησε ο Mark Linkus
Τα τραγούδια του ΡΟΔΟΝ Fm για τον Φλεβάρη που πέρασε
έρχονται οι θρυλικές THE SLITS!
OI SWOLLEN MEMBERS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!
Οι Aerosmith για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Ιούνιο
Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για την συναυλία των RAMMSTEIN
DISSONANCE RECORDS FESTIVAL, 20-21/03/10 BLOCK 33
MARC ALMOND+ Special Guests, 19 Μαρτίου στο gagarin
οι Cranberries θα βρεθούν ξανά μαζί στη σκηνή! Toν Ιούλιο στην Αθήνα
οι Rammstein για πρώτη φορά στην Ελλάδα! 28 Ιουνίου 2010