Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

OI METEORS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

25/2/2005

OI METEORSΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Δεν είναι πολλά τα συγκροτήματα που καθόρισαν καινούρια μουσικά πρότυπα. Και μάλιστα είναι ακόμα λιγότερα αυτά τα καταλυτικά σχήματα που έχουν επισκευτεί την Ελλάδα. Στις 19 Μαρτίου (Αθήνα club-22) και στις 20 (Θεσσαλονίκη Υδρόγειος club) θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τους θρυλικούς METEORSτου μεγάλου «καταραμένου» PAUL FENECH!

Λίγο – πολύ όλοι γνωρίζουν την επιδραστικότητα του γκρουπ, που θεωρείται (και αναμφισβήτητα είναι) δημιουργός του PSYCHOBILLY. Από το 1980 που ο Fenechμαζί με τον Nigel Lewis δημιούργησαν στο Λονδίνο το σχήμα, έδειξαν ότι ο νέος ήχος που παρουσίασαν ήταν στην ουσία η εξέλιξη του μέχρι τότε συμβατού Rockabilly, και σαφώς όχι ένα υβρίδιο με Punk καταβολές. Η στιχουργική θεματολογία τους, ξέφυγε από τα 50’s με τις ιστορίες αγάπης και καλοπέρασης στυλ “bopping with my baby” ή “pink Cadillac”… και άρχισε να φλερτάρει με trash b-movies, επιστημονική φαντασία, voodooκαι ιστορίες τρόμου. Απέφυγαν δε, να ασχοληθούν με οποιαδήποτε αναφορά σε πολιτικά ζητήματα ή θεωρίες, αλλά προσωποποίησαν την αθλια πολιτική κατάσταση με μια εξωγήινη «ζουγκλα». Εδω πρέπει να αναφερθεί ότι οι βλακώδεις φήμες περι φασιστικών ιδεών του γκρουπ είναι άθλια κατασκευάσματα, αφού ουδέποτε αναφέρθηκε από κάποιο από τα μέλη του γκρουπ οποιαδήποτε πολιτική ή ιδεολογική συμπάθεια.

Στην 25χρονη πορεία τους έχουν κυκλοφορήσει ανυπολόγιστο αριθμό δίσκων και singles(δισκογραφία: http://web.comhem.se/~u70205853/meteors/releases.htm ) και κάποια από τα κλασικότερα κομμάτια της cult rock’n’rollυποκουλτούρας όπως “Wrecking Crew”, “Rockabilly Psychosis”, “Radioactive Kid”, “My Daddy Is A Vampire”, “Leave Me Alone”, “Invisible Man” κλπ.

H καταιγιστική σκηνική τους παρουσία, σε συνδυασμό με την πολύχρονη προσμονή του κοινού για μία ζωντανή εμφάνιση των METEORS στην Ελλάδα, είναι τα συστατικά για όχι απλά μία επιτυχημένη βραδυά, αλλά για τη συναυλία της χρονιάς!!!

Ραντεβού λοιπόν…

Αθήνατο Σάββατο 19 Μαρτίου στο CLUB-22

(opening act: The ROCKETS)

Θεσσαλονίκητη Κυριακή 20 Μαρτίου στο club

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ(opening act: The DUCKY BOYS)

Εισιτήρια:

προπώληση € 20,-

ταμείο € 25,-

Μια διοργάνωση της MELLΩNPROMOTION SERVICES και της ON STAGERECORDS.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Η Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα οργανώνει το «μικρό φεστιβάλ»,
Το ΡΟΔΟΝ FM παρουσιάζει στις Σέρρες τους MONSIEUR MINIMAL, THELMA BLANKENSHIP και τους DJS ’FLYING LILIS BROTHERS’
το καινούριο άλμπουμ του Steve Wynn κυκλοφορεί λίγες μέρες μετά τις συναυλίες του σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, Άρτα
PlayOurMusic Festival με Bokomolech, Coin, Infidelity
PHILIP GLASS σε LEONARD COHEN από έως 12 Ιουλίου στην Αθήνα
ΚΑΝΕ ΠΕΡΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ, θεατρικό στην ΑΛΚΜΗΝΗ
Οι θρυλικοί Kiss ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία τους
Οι Δαιμονία Νύμφη ζωντανά στην Αυστρία(Graz)
ΤΗΕ GUTTER TWINS – Saturnalia (από Mark Lanegan & Greg Dulli)
ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ