Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

SUGARMATE

17/3/2005

ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ ΜΥΛΟΥ, Θεσ/νίκη

29/3/2005

Η μεγάλη όμορφη πορτοκαλί αφίσα δυστυχώς δεν προσέλκυσε πολύ κόσμο, αλλά οι λίγοι φίλοι που μαζευτήκανε στο Ξυλουργείο την Πέμπτη το βράδυ είχανε την ενέργεια ενός μεγάλου κοινού.

Οι Sugarmate είναι μια μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, και αν το θέσουμε γενικά και απλουστευμένα θα λέγαμε ότι κινούνται στο χώρο της κιθαριστικής ποπ ροκ σκηνής. Τώρα αυτό όμως δεν λέει και πολλά, οπότε θα σας πω ότι αποτελούνται από πέντε μέλη, κιθάρες, μπασο, πλήκτρα, τρομπέτα, δηλαδή τα μέλη τους δεν κάθονται ήσυχα με ένα μόνο όργανο. Η ομολογουμένως γλυκύτατη κιμπορντίστρια έπιανε που και που την τρομπέτα της και -όπως και με τα πλήκτρα της- έβαζε τις απαραίτητες πινελιές για να ομορφαίνει τον ήχο της μπάντας, ο οποίος λίγο πολύ βασίζεται στις κιθάρες. Αυτές βέβαια θα μπορούσανε να είχανε λίγη παραπάνω φαντασία (πάρτε το όπως θέλετε αυτό), γιατί οι συνθέσεις ενώ αξίζουν, χάνουνε κάπως από τον κάπως κοινότυπο ήχο.

Βέβαια από φαντασία άλλο τίποτα, καθώς η διασκευή του Paranoid ήτανε όπως ακριβώς πρέπει να είναι μια διασκευή, να παίρνει μικρά στοιχεία και να τα φέρνει μπροστά, να αλλάζει τον αδόξαστο στις κλίμακες, στην ερμηνεία και ενώ στην αρχή δεν το καταλαβαίνεις, στο τέλος σκέφτεσαι χαμογελώντας ότι, γαμώτο, αυτό είναι το Paranoid. Και άμα ακολουθήσουμε τον κανόνα που λέει ότι ένα συγκρότημα φαίνεται από τις διασκευές, αυτή των Sugarmate παίρνει δεκάρι στην εκτέλεση, οκτώ στην σκηνική παρουσία. Και αυτή στο The Lion Sleeps Tonight των They Might Be Giants.

Ο μπασίστας πέρα των δυο εγχόρδων ηλεκτρικών μπάσων είχε και ένα συνθοειδές που πολύ μου άρεσε ο ήχος του, αλλά ενώ τα επιμέρους στοιχεία ήτανε ωραία, ο συνολικός ήχος των Sugarmate κάπου μου φάνηκε αρκετά συνηθισμένος. Κάτι έλειπε για να τους δώσει αυτήν την ώθηση που χρειάζονται για να ξεχωρίσουνε. Η φωνή ήτανε αρκετά καλή, τα κομμάτια, ιδέες υπήρχανε αρκετές, αλλά δεν έβρισκες αυτό που σε κάνει να κολλάς με μια μπάντα. Ήτανε μια ωραία βραδιά όμως, παρά το γεγονός ότι το Ξυλουργείο δεν ήτανε γεμάτο. Και μπράβο στον dj που μετά την συναυλία, πάνω που έφευγα, έβαλε το Baby Lemonade του Syd Barret. Shine on you crazy diamond!

Γιώργος Γoργογέτας

Live
ULVER
26/11/11
KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE, THE MOUNT FUJI DOOMJAZZ CORPORATION
11/11/2011
PULP
27/5/2011
NO AGE, Background Noise Suppression
27/4/2011
God Is An Astronaut, Absent Without Leave–
6/2/2011
MARK LANEGAN, ISOBEL CAMPBELL
12/12/2010
THESE NEW PURITANS, Plissken festival
5/12/2010
ARCADE FIRE, FUCKED UP
28/11/2010
CAMERA OBSCURA, FIVE STAR HOTEL , KAPPA
29/10/2010
PORCUPINE TREE, ANATHEMA
9/9/2010