Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση: OPUS 4 & ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ

5/5/2005

Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση και μια καινούργια πρόταση στο χώρο του μουσικού θεάματος.

OPUS 4 & ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ

Οι παραστάσεις που έδωσαν οι OPUS 4 και ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ στο house of art στην Αθήνα και στο orient στην Θεσσαλονίκη ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και μια συνάντηση που μας χάρισε όμορφες στιγμές, βραδιές γεμάτες μελωδίες που μας ταξίδεψαν σε μαγικές διαδρομές σ’ όλη την Ευρώπη.

Τραγούδια από Αρμενία, Γεωργία, Ρωσία, Γαλλία…., πολλά από αυτά διασκευασμένα με ελληνικούς στίχους, αλλά και ένα ελληνικό ρεπερτόριο ερμηνευμένο μοναδικά από τους opus 4 και τον Ν. Παπαδιώτη.

Οι OPUS 4 δημιουργήθηκαν το 1997 στην νότια Γαλλία στα περίχωρα του Saint Tropez, και παίζουν διασκευές τσιγγάνικων τραγουδιών και όχι μόνο.

Κάνουν εμφανίσειςσε ολόκληρο τον κόσμο και παίρνουν μέρος στα πιο σημαντικά φεστιβάλ τσιγγάνικης μουσικής που γίνονται κάθε χρόνο. Έχουν κυκλοφορήσει στην Γαλλία τρεις δίσκους ,το swing de I’est, το Chants et Musiques Tziganes, και το Django joue pour moi.

Με μεγάλη εμπειρία και δεξιοτεχνία, η μουσική και η εκρηκτική σκηνική τους παρουσία, μεταδίδουν ρυθμό, αίσθημα ελευθερίας και χαράς για την ζωή.

Μελωδίες και ρυθμοί που είναι πολύ κοντά στα μουσικά ακούσματα των ελλήνων αλλά και μια καινούργια εμπειρία στο μουσικό θέαμα.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και διασκευές τσιγγάνικων τραγουδιών με ελληνικούς στίχους, αλλά και ελληνικών αγαπημένων τραγουδιών από Χιώτη , Ζαμπέτα, Τσιτσάνη και άλλους συνθέτες , πάντοτε δοσμένα με το swing και τον ήχο των OPUS4.

Η τσιγγάνικη μουσική συνάντησε το swing και ο Ν. Παπαδιώτης της έδωσε και λόγο ελληνικό, με ρεφρέν που σε κερδίζουν από το πρώτο άκουσμα.

Η δουλειά τους μια καινούρια πρόταση στα μουσικά δρώμενα .

Γεφυρώνοντας μουσικά τις δυο πλευρές του ατλαντικού οι opus 4 και ο Ν. Παπαδιώτης διασκευάζουν τσιγγάνικα τραγούδια απ’ όλη την Ευρώπη, αλά και ελληνικά, μπολιάζοντας τα με το swing, και τα δίνουν στο κοινό με εκρηκτικές εμφανίσεις επί σκηνής.

Μια παράσταση που δεν θα αφήσει κανέναν θεατή αδιάφορο , θα τον ταξιδέψει ,θα τον παρασύρει να τραγουδήσει αγαπημένες μελωδίες.

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι OPUS 4 και ο Νίκος Παπαδώτης ετοιμάζουν ένα άλμπουμ, με αυτά τα τραγούδια, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από γνωστή εταιρία παραγωγής με τίτλο (ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ mes gitanes swing) και το καλοκαίρι έχουν προγραμματίσει, για τον Ιούνιο και Σεπτέμβριο περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Anorak Festival 2011 στη Θεσσαλονίκη, στις 20 και 21 Μαΐου
ROCKWAVE FESTIVAL 2011! ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ LINE UP
Οι DREAM THEATER στην Ελλάδα! Η προπώληση ξεκίνησε
OΙ IAMΧ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥΣ για τις 8 Μαϊου
BUZZCOCKS, ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΐΟΥ@ ΚΥΤΤΑΡΟ CLUB
Πλούσια η “ειδησεογραφία” της PUZZLEMUSIK για το μήνα Απρίλιο με live, νέες κυκλοφορίες, κλπ
2310 FESTIVAL στη Θεσ/νίκη με JUDAS PRIEST, Whitesnake, James, My Excuse και άλλους
Twisted Sister Live In Greece !
Συμβολική συμπαράστασή μας στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Ιαπωνικός λαός
Horace Andy, Athens 24/3 & Thessaloniki 26/3