 |
|
|
|
Κ. Βήτα
|
Δεκαπέντε χρόνια(σχεδόν) συμπλήρωσε φέτος ο Κ.Βήτα στη μουσική του σταδιοδρομία. Σ’ αυτά τα δεκαπέντε χρόνια κυρίως με τους Στέρεο Νόβα αλλά και με την σόλο καριέρα του κατάφερε να συγκινήσει κόσμο αλλά και να φέρει πιο κοντά το ‘άγουρο’ και διστακτικό τότε ελληνικό κοινό στην ηλεκτρονική μουσική. Αδιαμφισβήτητα η προσφορά του αξίζει να αναγνωριστεί και γιατί όχι να εορταστεί με μια συναυλία η οποία μάλιστα να γυριστεί και σε dvd για τις ανάγκες πιθανής μελλοντικής κυκλοφορίας.
Το μουσικόφιλο κοινό της Αθήνας αισθάνθηκε και αυτό την ανάγκη να τιμήσει τον συμπαθέστατο ‘κουβου’ και δημιούργησε ουρές έξω από το ‘χαμαμ’ του Ρόδον.

Support συγκρότημα δεν υπήρχε και έτσι ο Βήτα ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τους συνεργάτες του. Η αρχή έγινε με το ‘Κλεμμένο ποδήλατο’, με πολύ κακό ήχο και τον κ.β φανερά τρακαρισμένο. Το ΄Ταξίδι της φάλαινας’ , ‘Το παιδί’ και τα υπόλοιπα κομμάτια που ακούστηκαν στο πρώτο μισάωρο της συναυλίας χάθηκαν στον ‘μουντό’ και ‘μπουκωμένο’ ήχο που έβγαινε από τα μεγάφωνα του Ρόδον. Στη συνέχεια κάποια βελτίωση στον ήχο έφτιαξε και την διάθεσή μας!!! ‘Μιράντα’, ‘Ταξίδι στη γη’ και ‘Τυχερό μου αστέρι’ με το Γιάννη Παλαμίδα στα φωνητικά ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της συναυλίας.Μιας συναυλίας της οποίας η διαφήμηση, που έγινε από τα μέσα, μας έκανε να περιμένουμε όντως κάποιες εκπλήξεις που θα μας χαροποιήσουν και θα μας διασκεδάσουν πέρα από τις playmate που χόρευαν δίπλα στον κ.β στο’ Μοντέλο’.
Γενικά στις δύο γεμάτες ώρες που έπαιξε ο κ.β ζωντανά έλειπε το κέφι, η ζωντάνια, οι έντονα μελαγχολικές στιγμές που χαρακτηρίζουν τα live του συνήθως. Κυρίως ο κακός ήχος αλλά και οι στιγμές αμηχανίας και το τρακ για το εγχείρημα του dvd, άφησε αρκετούς από εμάς, τους τόσο έντονα συνδεδεμένους με τη μουσική του , λιγο δυσαρεστημένους.
Άρης Κτωρίδης |