Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Η Κατερίνα Σαγιά έφυγε από τη ζωή στα 54 της χρόνια.

2/6/2005

Το Κ.Θ.Β.Ε. αποχαιρετά με οδύνη την Κατερίνα Σαγιά που έφυγε από τη ζωή εχθές το απόγευμα στα 54 της χρόνια.

Η Κατερίνα Σαγιά υπηρέτησε με πίστη και δημιουργική πνοή την Τέχνη του Θεάτρου και τίμησε με την πολύχρονη και πολύτιμη καλλιτεχνική προσφορά της το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Πρωτοσυνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε. το 1972 στην παράσταση «Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων» σε σκηνοθεσία του Γ.Θεοδοσιάδη.

Είχε συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Κ. Μιχαηλίδη, Γ. Θεοδοσιάδη, Ν. Ραυτόπουλο, Μ. Βολανάκη, Σ. Ευαγγελάτο, Ε. Γαβριηλίδη, Ν. Περέλη, Π. Γλυκοφρύδη, Π. Βούλγαρη, Ν. Παπαδάκη, Μ. Μπούχλη, Κ. Μπάκα, Στ. Τσακίρη, Β. Θεοδωρόπουλο, Β. Παπαβασιλείου, Γ. Ρήγα, Ε. Δημητροπούλου, Γ. Ιορδανίδη, Γ. Καραχισαρίδη, Δ. Χρονόπουλο, Κ. Τσιάνο, Σ. Χατζάκη, Τ. Ράτζο κ.ά. σε έργα του κλασικού, σύγχρονου, παγκόσμιου και ελληνικού ρεπερτορίου και σε πολλές παραστάσεις αρχαίου δράματος. Είχε παίξει επίσης στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, καθώς και σε θιάσους του ελεύθερου θεάτρου. Στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο είχε συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Τ. Ψαρρά, Π. Βούλγαρη και Π. Καρκανεβάτο.

Είχε παίξει, μεταξύ άλλων, στις παραστάσεις: «Ο άνθρωπος, το κτήνος και η αρετή» (Ροζάρια), «Φαύστα» (Ριτσάκι), «Οι μάγισσες του Σάλεμ» (Μέρσιο Λιούις), «Το παραμύθι χωρίς όνομα»(Φτωχομάνα), «Η ιστορία του Αλή Ρέτζο»(Ακίλε), «Πλούτος»(Πενία», «Το θεριό του ταύρου»(Μιχριμπάν), «Ο Μπίντερμαν κι οι εμπρηστές»(Άννα), «Το φιόρο του λεβάντε» (Κατερίνα), «το καινούριο σπίτι» ( Κέκκα), «Το κοινό ταμείο (Λεονιντά), «όταν οι γυναίκες το γλεντούν» (Ντοροτέα), «Ο βάλτος είναι πάντα εκεί» (Χριστίνα), «Ο Μορμόλης» (Θεία), «Πλούτος» (Γυναίκα του Χρεμύλου), «Γερνάω επιτυχώς» (Φρόσω).

Ο τελευταίος ρόλος της ήταν αυτός της Δόμνας στην παράσταση «Τσικλιντάν» (έργο της Στέλλας Βογιατζόγλου και της Χριστίνας Χατζηβασιλείου) σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου που ανέβηκε το χειμώνα του 2005 (πρεμιέρα 14 Ιανουαρίου) στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Σύσσωμο το δυναμικό του θεάτρου μας πενθεί για τον άδικο χαμό της. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια και συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο τη δύσκολη αυτή στιγμή στην οικογένειά της.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Προσεχεις συναυλίες στο KYTTAΡΟ (18-25/2)
O LUMIERE BROTHER ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ RICHARD HAWLEY ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Φεβρουαρίου για το ΡΥΘΜΟΣ STAGE
Η Ντόρα Κυπαρίσση παρουσιάζει live την προσωπική της δουλειά
DR. ATOMIK
21/2/2010
Oι EDITORS τον Απρίλιο σε συναυλίες σε Αθήνα και Θεσ/νίκη
Amy Macdonald, Ο τίτλος του νέου της album θα είναι A Curious Thing
Οι Θρυλικοί Wailers θα πραγματοποιήσουν μία και μοναδική εμφάνιση στη Ελλάδα
Οι UFO σε Αθήνα και Θεσ/νίκη
Ο Κ.Βήτα αυτή την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, μαζί με το γκρουπ του στο Fuzz Club