Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Με επιτυχία το FORUM ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στη Χαλκιδική

17/6/2005

FORUM ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική στις 10, 11 & 12 Ιουνίου το Forum Μεσογειακής Μουσικής με τίτλο «Μεσογειακή Μουσική Κληρονομιά - Νέες ιδέες στους ήχους της Παράδοσης», το οποίο διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ στο πλαίσιο του έργου MediMuses.

Στο Forum παραβρέθηκαν περισσότεροι από 130 σύνεδροι, μουσικοί, μουσικολόγοι, εκπρόσωποι μουσικών φορέων και μουσικών ιδρυμάτων από τις περισσότερες Μεσογειακές αλλά και Κεντροευρωπαϊκές χώρες. Μεταξύ αυτών ο Κifah Fakhouri, Πρόεδρος του Διεθνούς Μουσικού Συμβουλίου της UNESCO, , ο Fady Matar, υπεύθυνος προγράμματος του Radio Monte Carlo Moyen Orient, η Ruth Jacobi, Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μουσικής στη Βόννη, ο Kamran Ince, Διευθυντής του Κέντρου Ανώτατων Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, ο Damien Pwono Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Μουσικού Συμβουλίου, o Rafael Dochao Moreno κύριος Διαχειριστής της Διαδικασίας της Βαρκελώνης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή),η Ute Meinel σύμβουλος του Ιδρύματος Anna Lindh που στεγάζεται στην νέα βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι σημαντικών συναυλιακών οργανισμών και φεστιβάλ όπως το Instiut du Monde Arabe, Cité de la Musique, Φεστιβάλ Καρθαγένης, Φεστιβάλ Beiteddine και άλλα.

Κατά τις εργασίες του Forum αναπτύχθηκε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή σκέψεων για το μέλλον και τις προοπτικές του Ευρωμεσογειακού διαλόγου ιδωμένου από την πλευρά της ανασύστασης και διατήρησης της κοινής μεσογειακής μουσικής παράδοσης. Αποτέλεσμα του διαλόγου αυτού υπήρξε η απόφαση για συνέχιση και επέκταση του υπάρχοντος δικτύου συνεργασίας. Οι παριστάμενοι μουσικοί και μουσικολόγοι συνυπέγραψαν διακήρυξη στην οποία δηλώνουν την πρόθεση τους να δεσμευτούν εκ νέου στην κατεύθυνση της διατήρησης του διαλόγου μεταξύ πολιτισμών και ανθρώπων, στηριγμένου στο σεβασμό και τη γνώση της πολιτιστικής ταυτότητας του καθενός χωριστά έτσι ώστε η μουσική να γίνει ενεργητικά μια ζωντανή δύναμη ειρήνης για την περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

Το Forum πλαισιώθηκε από τρεις εξαιρετικές συναυλιακές βραδιές, υψηλής καλλιτεχνικής και αισθητικής αξίας, με τα σχήματα ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ,

Bezmara, Beirut Oriental Ensemble, Persian Tradition και

Takht Musical de Tunis.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
The Fiery Furnaces με καινούριο δίσκο
Και οι OASIS περνούν από γνωστές διαδρομές…Έφυγε από το group o Noel Gallaher.
Διαλύθηκε το εγγλέζικο συγκρότημα των The Rascals.
Δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον συνθέτη Ιάννη Ξενάκη
contACT#1, Festival Σύγχρονης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας
TOKIO HOTEL κυκλοφορούν νέο ALBUM με τίτλο HUMANOID τον Οκτώβριο
Οι MURDER BY DEATH και στη Θεσ/νίκη, 3 Σεπτεμβρίου στο BLOCK 33
BLOCK 33. Ένας χώρος με μεγάλη ιστορία (Θεσ/νίκη, πρώην Υδρόγειος). Opening party 28-29-30 August με 33 συγκροτήματα και ελεύθερη είσοδο
Η επιστροφή των Arch Enemy στα Ελληνικά stages
ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ PETER MURPHY