Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

DARK DAYS EXIT

FELIX LABAND

COMPOST RECORDS/Eros

8/8/2005

Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας όλο κάτι μοιάζει και ακούγεται με κάτι άλλο. Αναπόφευκτο, αφού για δεκαετίες τώρα οι μουσικοί δημιουργοί έχουν δοκιμάσει τα πάντα. Όμως πολλές φορές αυτές οι αναφορές στο παρελθόν και οι ομοιότητες με άλλους δημιουργούς είναι τόσο αστραφτερές που ηδονίζουν το νου και την ψυχή.

Αυτό συμβαίνει και στο τρίτο άλμπουμ του νοτιοαφρικάνου Felix Laband με γενικό τίτλο Dark Days Exit. Ένα μίγμα, μάλλον καλύτερα ένα μάγμα μιας και στον ηφαιστειοειδή εγκέφαλο του Felix Laband καίγονται διάφορα φίλτρα down tempo μουσικης, ένα μυστηριώδες κοκτέηλ με μπόλικους Aιr, Pink Floyd, Boards of Canada, Nightmares On Wax, Autechre και φυσικά ένα μυστικό νοτιοαφρικάνικο φίλτρο του Felix Laband που μόνο αυτός γνωρίζει: οι κιθάρες, το πιάνο και οι ambient τεχνοτροπία με ήχους νερού, πουλιών και αυτοκινήτων.
Η επιλογή του εκλεκτικού αφεντικού της γερμανικής Compost Records, Michael Reainboth ήταν επιτυχής και το breakthrough για την ευρωπαϊκή αγορά αναμενόμενο.

Eπενδύστε και δεν θα χάσετε, σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μου άλμπουμ για το 2005.

www.compost-records.com

Γιάννης Δοράκης

Atraktos.Net

Foreign Office
DEVIANT
PITCHSHIFTER
A PLACE IN THE SUN
FRIENDS OF DEAN MARTINEZ
THERE IS NOTHING LEFT TO LOSE
FOO FIGHTERS
HOT RAIL
CALEXICO
THE SCIENCE OF THINGS
BUSH
GUARAPERO / LOST BLUES Vol.2
WILL OLDHAM
VOYAGE 34 - The Complete Trip
PORCUPINE TREE
GUNG HO
PATTI SMITH
DEFY EVERYTHING
N17 - NOVEMBER 17
ECSTASY
LOU REED