Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

ο KEIJI HAINO (Japan) LIVE! στο Bios

26/9/2005

ο KEIJI HAINO (Japan) LIVE! στο Bios

BIOS, Πειραιώς 84

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 22.00

Εισιτήριο: 10 euros

Βιογραφικό

‘Tokyo’s dark lord of psychedelic misery’

Σαν κάποιο σκοτεινό αστέρι που πέφτει, ο Keiji Haino έχει πολεμήσει τους νόμους της βαρύτητας στην Ιαπωνική underground σκηνή για πάνω από 30 χρόνια. Άλλοτε μόνος του ή με τα συγκροτήματά του (Fushitsusha, Aihiyo), ακολουθεί το μοναχικό του όραμα της rock μουσικής σαν αντίσταση στο Δυτικό Ιμπεριαλισμό και κοινωνικό έλεγχο.

Η εμφάνισή του δεν έχει αλλάξει καθόλου από τις αρχές των 70’s. Μακριά μαλλιά, ντυμένος στα μαύρα με μακριά κάπα και ασημένιο μπαστούνι, πάντα φορώντας σκοτεινά γυαλιά ηλίου. Καθώς αυτοκρατορίες πέφτουν, δυναστείες πεθαίνουν και μόδες πάνε και έρχονται, ο Haino στα 53 του, τώρα και πάντα είναι αυτό που ήταν για μια ζωή.

Για αυτόν, η αλλαγή ίσως είναι σημάδι κακής πίστης, αλλά μουσικά συνεχώς αλλάζει κανάλια ανάμεσα σε πολλά προσωπικά projects, συγκροτήματα και συνεργασίες (Thurston Moore, John Zorn, Bill Laswell, Tony Conrad, Faust, Derek Bailey, Christian Marclay, Fred Frith, Loren Mazzacane Connors κ.α.).

Είναι ένας κατακλυσμικός noise κιθαρίστας, ένας προικισμένος σοπράνο τραγουδιστής, ένας χορευτής-περκασιονίστας, μια ορχήστρα του ενός. Ίσως η σημαντικότερη φιγούρα του παγκοσμίου μουσικού underground τα τελευταία 30 χρόνια με live shows ‘θρησκευτική εμπειρία’.

Δελτίο Τύπου

Δελτία Τύπου
Last call for best value tickets to ROCKWAVE!
O ταλαντούχος κύριος RUFUS WAINWRIGHT στην Αθήνα
Plisskën Festival 2012 το οριστικό πρόγραμμα
Death In Vegas, Πέμπτη 10 Μαίου 2012 . Principal Club Theater Θεσ/νίκη
το εξαιρετικό & άκρως ιδιαίτερο project τους ESMERINE την Κυριακή 6 Μαϊου στην Αθήνα
Οι DEAD CAN DANCE στην Ελλάδα για δύο συναυλίες!
Οι guru της ηλεκτρονικής μουσικής, Orbital, έρχονται στην Αθήνα
6ο Δεκαήμερο Ελληνικής Τζαζ
Ώρες εμφάνισης των This Will Destroy You σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα το Σάββατο και Κυριακή 7 & 8 Απριλίου αντίστοιχα
ROCKWAVE FESTIVAL 2012! Tο αναλυτικό Line Up