Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

ΟΙ 3 ΓΡΙΕΣ ( LE 3 VECCHIE )

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

24/06/2007

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ & ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 – ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΠΛΑΚΑ

Το Σαββατοκύριακο μου ήταν τόσο μα τόσο όμορφα κουραστικό, που δεν θα μπορούσε να μην είχε ενα τέτοιο πανέμορφο τέλος. Ανηφόρισα κατα της εννιά ώρα στο Παλαιό Πανεπιστήμιο στην Πλάκα να δω την παράσταση που ανέβασαν φέτος οι φοιτητές της Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας, μετά την περυσινή επιτυχία της παράστασης Η Λοκαντιέρα του Κάρλο Γκολντόνι.

Την Συγγραφή του Θεατρικού την ανέλαβαν το κουρυφαίο κατα εμένα δίδυμο των Δημήτρη Νικολόπουλου – Άρη Βέτιμη, βασισμένοι στο ιταλικό παραμύθι Οι Τρείς Γριές. Σκληρή δουλειά ενός έτους και ενα αποτέλεσμα που άφησε τους πάντες να μην χορταίνουν να δείνουν συγχαρητήρια στο τέλος και να χειροκροτάνε το τελικό επίτευμα της όλης ομάδας.

Το παραμύθι έχει να αντιμετωπίσει την φύση του έρωτα...παράλογη όπως σωστά δηλώνει η Μιρέλα Σταυρινού , η οποία επιτυχώς ανέλαβε την σκηνοθεσία της παράστασης. Η Υπόθεση...Ένας Δούκας λοιπόν ερωτεύεται ενα μαντήλι, η μητέρα του που φλερτάρει αδιάκοπα τον κηπουρό της με το πιο trendy t shirt που δήλωνε GIGOLO – TRUE LOVE….ONLY 699EURO PER TIME….Η ηρωίδα Μίμμα που απο γριά γίνεται ξανά νέα χάρη της λιγάκι ζαλισμένης – χίκ – μάγισσας Calixta. Οι άλλες δύο επίσης γριές αδερφές της Μίμμας που σκέφτονται χίλια δυο τεχνάσματα και του αφηγητή της παράστασης που όμως έχει δεχτεί τα μάγεια και βρίσκετε χαμένη στον κόσμο των γηρατειών και της φρέσκιας νεότητας.

Οι διάλογοι ήταν το κατι άλλο....γέλιο και δάκρυ συνάμα, όμοιες καταστάσεις του τότε με το τώρα και με μια υποκριτική τέχνη που θα ζήλευαν πολλοί που κατέχουν μόνιμες θέσεις σε ρόλους την σημερινή επόχη. Η βραδυά μου εξελίχτηκε σε τόσο ωραία που δεν μπορούσα να βγάλω το χαζο-χαμόγελο απο τα χείλη μου....και η χαρά μεγάλη διότι βλέπεις νέα παιδιά, φοιτητές γεμάτοι όρεξη για δουλειά με ατέλειωτες ώρες απο πρόβες συνάμα με όλο το πρόγραμμα των σπουδών τους και της αθεράπευτα ρομαντικής επαφής με το θέατρο. Όσοι ήσασταν και πέρυσι σίγουρα θα εύχεστε να συνεχιστεί και του χρόνου η πορεία αυτή με νέο έργο και όσοι δεν έτυχε να βρεθείτε στα στενάκια της Πλάκας, φροντίστε να είστε του χρόνου με το καλό για να ζήσετε κατι αυθεντικό!

Μεγάλο χειροκρότημα αξίζουν επίσης, τα κορίτσια υπεύθυνες του Μακιγιάζ, Εβελίνα Σαλτή και Μαρία Ξυπτερά που μεταμόρφωσαν στην κυριολεξία τους ηθοποιούς. Να προσθέσω την υπέροχη μουσική επένδυση της παράστασης με τραγούδια απο Rolling Stones ( αξιοσημείωτο οτι είχα να ακούσω το ShesaRainbow απο την συναυλία τους το 1998 ) , The Cure, Nick Cave, Madrugada, Joy Division, Leonard Cohen και πολλών άλλων καλλιτεχνών. Last but not least που λένε και οι άγγλοι, ένα μεγάλο μπράβο για το σχεδιασμό του προγράμματος και την πρωτότυπη ιδέα με το όλο concept του καθώς το εξώφυλλο αποτελεί λεπτομέροια απο το graphic novel God Save the Queen των Mike Carey & John Bolton.

Με μεγάλη χαρά η ομάδα του Atraktos σας συγχαίρει όλους και σας εύχεται υγεία και να σύντομη αντάμωση ξανά στο σανίδι που σας ταιριάζει απόλυτα!

ΥΓ: Μες τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει συνέντευξη με τα παιδιά απο την παράσταση, stay online για περισσότερα σχόλια και νέα!!!

Τάσος Φιλόπουλος

Θεατρο/Χορός
dARK: H Τελευταία Κιβωτός»
Αθηνά Αρσένη
The Forest
ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ
ΜΑΝΟΣ ΠΕΤΟΥΣΗΣ
«Η κουζίνα της Πλαθ»
Έλλη Παπακωνσταντίνου
«Ο Πατέρας»
Γιώργος Βούρος
Το κίτρινο σκυλί
THIS IS THE END E?
Δημήτρη Σακατζή και Λένας Πετροπούλου
FOREVER TANGO
Luis Bravo
DANNY’S WAKE
Τάσος Αλατζάς
Παρδαλός Παπαγάλος