Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

ALVIN AILEY AMERICAN DANCE THEATER

11/09/2009

ALVIN AILEY AMERICAN DANCE THEATER

24-27/9/2009 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

Λόγω της μεγάλης ζήτησης και κατόπιν παρακλήσεων πολλών θεατών, προστίθεται μία έκτακτη παράσταση

το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Για να τιμήσει το συγκρότημα και τον ευγενικό σκοπό για τον οποίο έρχεται στην Ελλάδα, η Α.Ε. ο πρέσβυς των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Daniel Speckhard, θα παραθέσει δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία στις 21 Σεπτεμβρίου για τα μέλη της χορευτικής ομάδας, εκπροσώπους του Τύπου καθώς και επίλεκτους προσκεκλημένους από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό χώρο.

Τριάντα χρόνια ……αγάπης, κλείνουν φέτος τα διάσημα Αμερικανικά μπαλέτα Alvin Ailey American Dance Theater με τους φίλους τους στην Ελλάδα, αφού στις 4 Σεπτεμβρίου του 1979 έδωσαν την παρθενική τους παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Από τότε, τα Alvin Ailey έγιναν το πιο αγαπημένο χορευτικό συγκρότημα του ελληνικού κοινού με φανατικούς θαυμαστές κάθε ηλικίας.

Έτσι, φέτος τον Σεπτέμβριο, τα αγαπημένα μπαλέτα του ελληνικού κοινού έρχονται για να γιορτάσουν αυτή την επέτειο και να παρουσιάσουν ένα μαγευτικό πρόγραμμα με νέες αλλά και αγαπημένες χορογραφίες, υπό την Αιγίδα του Eλληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, για τα Special Olympics Hellas.

Η ίδια η ομάδα όμως γιορτάζει μια ακόμη, πολύ σημαντική επέτειο, αυτήν των 20 χρόνων της Judith Jamison στην καλλιτεχνική της ηγεσία. Τον Δεκέμβριο του 1989, ο ίδιος ο Alvi Ailey, λίγο πριν το θάνατό του, έχρισε την Judith καλλιτεχνική διευθύντρια των Alvin Ailey. Ακολουθώντας την παράδοση του Ailey, η Jamison είναι αφιερωμένη στην διακήρυξη της σημαντικότητας των τεχνών στον πολιτισμό, στην διάδοση των πρωτοβουλιών για την ενσωμάτωση του χορού στο κοινωνικό σύνολο και προγραμμάτων για την εισαγωγή των παιδιών στις τέχνες. Η Judith παραμένει πιστή στην προώθηση της σημαντικότητας της κληρονομιάς του Alvin Ailey.

Λίγα λόγια για τα Alvin Ailey

Tα μπαλέτα Alvin Ailey American Dance Theater προήλθαν από μια θρυλική παράσταση το 1958 στη Νέα Υόρκη. Με την καθοδήγηση του χορευτή Alvin Ailey και μια ομάδα νέων Αφρο-αμερικανών μοντέρνων χορευτών, η παράσταση αυτή άλλαξε για πάντα την κοινή αντίληψη για τον Αμερικανικό χορό. Έτσι, ο πρωτοπόρος Ailey καθιέρωσε μια πολυσύνθετη και πολυπολιτισμική ομάδα η οποία μέχρι σήμερα παρουσιάζει σημαντικά χορευτικά έργα τόσο παραδοσιακών όσο και νέων, καινοτόμων, δημιουργών και χορογράφων.

Τα μπαλέτα Alvin Ailey American Dance Theatre, έχουν δώσει παραστάσεις σε μερικά από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα θέατρα της Ευρώπης όπως το Θέατρο Μαρίνσκυ – Κίρωφ της Αγίας Πετρούπολης, το Grand Palais του Παρισίου κ.α.. Το 2006 αποτέλεσαν το κύριο πρόγραμμα του φεστιβάλ Les és de la Dance το οποίο κάθε χρόνο φιλοξενεί τα μεγαλύτερα χορευτικά συγκροτήματα του κόσμου. Οι 18 παραστάσεις που έδωσαν στο ειδικά διαμορφωμένο θέατρο σε μια από τις ιστορικότερες τοποθεσίες του Παρισιού (Archives Nationales) ενθουσίασαν το γαλλικό κοινό, ενώ τιμήθηκαν με το Χρυσό Μετάλλιο, την υψηλότερη τιμητική διάκριση της πόλης.

Το 2009, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Barack Obama παρακολούθησε μαζί με την οικογένειά του την παράσταση των Alvin Ailey στο Κέντρo Παραστατικών Τεχνών John F. Kennedy, στα πλαίσια της περιοδείας των μπαλέτων στην Ουάσινγκτον.

Τον Ιούλιο 2009, τα Alvin Ailey έδωσαν στο περίφημο Théâtre du Chatelet στο Παρίσι θριαμβευτική σειρά από παραστάσεις για περίπου τρεις εβδομάδες, στα πλαίσια του “Les és de la Dance”

Special Olympics Ελλάς

Special Olympics Ελλάς , είναι ένας αθλητικός και εκπαιδευτικός Οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1987 με στόχο να παρέχει ευκαιρίες προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες, σε άτομα με διανοητική ανεπάρκεια ανεξάρτητα από τον βαθμό του προβλήματός τους. Μέχρι σήμερα, στα προγράμματα των Special Olympics σ’ όλη την Ελλάδα, έχουν λάβει μέρος πάνω από 7.000 αθλητές, οι οποίοι προπονούνται από 900 αφοσιωμένους εθελοντές σε εαρινά και χειμερινά Ολυμπιακά Αθλήματα και συμμετέχουν σε Τοπικούς, Περιφερειακούς, Εθνικούς, Μεσογειακούς, Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες.

Το 2011, οι Special Olympics Hellas οργανώνουν για πρώτη φορά στην Αθήνα του Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες Special Olympics. Έχουν απόλυτη ανάγκη από οικονομική στήριξη, αλλά και τη μέγιστη δυνατή ενημέρωση του κοινού για το έργο που επιτελούν.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου,

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Ώρα έναρξης 21,00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

€65 (Διακεκριμένη Ζώνη)

A Ζώνη €55

Β ζώνη €45

Γ ζώνη €35, €20 (φοιτητικό),

Ειδική παράστασηγια τους φίλους από την επαρχία και τις οικογένειες, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι με ενιαίο εισιτήριο στην τιμή των €45, και φοιτητικό/παιδικό 30€.

Εισιτήρια: 210-7282333

www.megaron.gr

Δελτίο Τύπου

Θεατρο/Χορός
dARK: H Τελευταία Κιβωτός»
Αθηνά Αρσένη
The Forest
ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ
ΜΑΝΟΣ ΠΕΤΟΥΣΗΣ
«Η κουζίνα της Πλαθ»
Έλλη Παπακωνσταντίνου
«Ο Πατέρας»
Γιώργος Βούρος
Το κίτρινο σκυλί
THIS IS THE END E?
Δημήτρη Σακατζή και Λένας Πετροπούλου
FOREVER TANGO
Luis Bravo
DANNY’S WAKE
Τάσος Αλατζάς
Παρδαλός Παπαγάλος