Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Cross Talk

Oμάδα χορού

26/12/2009

Oμάδα χορού "Lemurius"
Tίτλος έργου "Cross Talk"

Χορογραφούν και χορεύουν: Νίκος Δραγώνας, Όλια Λυδάκη, Γιάννης Μανταφούνης, Κατερίνα Σκιαδά.
Μουσικoί:Aντώνης Παλάσκας, Aνδριάνα Τουλιάτου.
Διάρκεια έργου 45 λεπτά

Χώρος: Κινητήρας studio, artistic residency centre, Ερεχθείου 22, Κουκάκι (Μετρό ΦΙΞ)

Ώρες και μέρες παραστάσεων

26/12 3.30
27/12 3.30 και 5.30

30/12 7.30 και 9.30

τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτ.)
τηλ. κρατήσεων 210 9248328


Cross Talk
Το έργο "Cross Talk" διαπραγματεύεται την έννοια του χρόνου. Του χρόνου που δεν καταγράφει απλώς τη διάρκεια μιας δράσης, αλλά αποτελεί ο ίδιος την κύρια θεματική της.
Με εργαλεία μας το σώμα, τον χώρο και τον ήχο, εξερευνούμε πτυχές του χρόνου, επιχειρώντας μια πολυεπίπεδη προσέγγιση και επεξεργασία του θέματός μας. Ο χώρος απογυμνωμένος από σκηνικά και φωτισμούς περιβάλλει τη λιτή χορογραφική σύνθεση για να καταλήξει στην πιο αναγνωρίσιμη και πλούσια εννοιολογικά κίνηση. Χρησιμοποιώντας τα μέσα αυτά, καταργούνται τα σκηνικά όρια μεταξύ θεατή και ερμηνευτή, με το έργο να κυλά σε πραγματικό και όχι θεατρικό χρόνο.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ’ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ’


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Γιάννης Μανταφούνης
Γεννήθηκε το1981.Απόφοιτος του Conservatoire National Superieure de Musique et de Danse de Paris(1999). Συμμετείχε στις διεθνείς ομάδες χορού, Goteborg Opera(1999-2001), Nederlands Dance Theater (2003-2004). Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με την Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη(2002), την ίδια χρονιά κέρδισε το βραβείο πρώτου χορευτή από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το 2004 συμμετείχε ως ερμηνευτής στην τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ΑΘΗΝΑ 2004. Απο το 2005 αποτελεί μέλος της ομάδας The Forsythe Company.Eίναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Lemurius.

Nίκος Δραγώνας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965.Απόφοιτος της Κ.Σ.Ο.Τ. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τις ομάδες Ανάλια,14η Μέρα, Ad Lib, Χρονοθέατρο, το Εθνικό Θέατρο και τις χορογράφους Βάσω Μπαρμπούση, Νατάσσα Ζούκα, Αποστολία Παπαδαμάκη και Πέρσα Σταματοπούλου. Απο το 1988-2000 ανήκε στο δυναμικό της Ομάδας Εδάφους. Συμμετείχε ως βοηθός χορογράφου στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ2004.Απο το 2005 ασκεί παράλληλα με το χορό και τη ρεφλεξολογία. Με την ομάδα Lemurius συνεργάζεται πρώτη φορά.

Κατερίνα Σκιαδά
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.Απόφοιτος της Επαγγελματικής σχολής χορού της Μ.Σοφού(1995). Συνέχισετις σπουδές τις στο London Contemporary School of Dance( 1995-1996). Xόρεψε με την ομάδα¨ Transitions Dance Company, Advanced performance course¨ της σχολής Laban Centre από όπου αποφοίτησε με τιμητική διάκριση. Έχει xoρέψει σε έργα των χορογράφων L.Anderson, C.Linehan, C.Broumachon, C.Creange, J.Watton, W.Forsythe και την ομάδα Deja Donne. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τις ομάδες ¨Κινητήρας,¨Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου, ¨sine qua non¨, ¨Landscape¨, ¨Griffon¨, την Α.Στελλάτου και τον Κ.Ρήγο. Συμμετείχε ως βοηθός χορογράφου στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ΑΘΗΝΑ2004. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδαςLemurius.


ΌλιαΛυδάκη
Φοίτησε στο Centre de Danse International: Rosella Hightower και στο Centre National de Danse Contemporaine d’Angers. Είναι κάτοχος των γαλλικών κρατικών πτυχίων διδασκαλίας κλασσικού και σύγχρονου χορού (Centre National de la Danse, Παρίσι). Έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με τους χορογράφους Ι. Πορτόλου, Ι. Καραγιάν, Π. Σταματοπούλου, R. Thorpe, Μ. Χρυσοσπάθη, Carlotta Ikeda, Ch. & F. Ben Haim, Μ. Δημητριάδου - Lindhal, D. Foa & L. Simi, P. Le Doare . Συμμετείχε ως χορεύτρια, μέλος της ομάδας χορογραφίας και εκπαίδευσης εθελοντών στις Τελετές έναρξης - λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.
Στο θέατρο έχει αναλάβει την επιμέλεια κίνησης σε έργα των Lilo Baur (θ. Πόρτα 2006, 2009), Γ. Αντωνάκη (θ. ομάδα Σχολών Ηρακλείου - Π. Κρήτης 2008, 2006). Ως μέλος και χορεύτρια της ομάδας Ariadone -που διευθύνει η C. Ikeda- απο το 1999, συμμετέχει ως βοηθός χορογράφου και διδασκαλίας σε διεθνή σεμινάρια buto.


Αντώνης Παλάσκας
Ο Αντώνης Παλάσκας (Πι), γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου και πήρε το πτυχίο Ηχοληψίας (BA Hons) από τη σχολή Ήχου και Εικόνας, Παπαντωνοπούλου. Ξεκίνησε να συνθέτει μουσική το 1992, ως μέλος του συγκροτήματος Στέρεο Νόβα στο οποίο παρέμεινε μέχρι και το 1996. Το 1998 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό album "TV-Head" (Capp Records). Το 2008 ολοκλήρωσε το Μaster του (ΜΑ:Computer Music) στη Μουσική Σύνθεση με Υπολογιστές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο. Αρκετά σημαντικό μερος των δραστηριοτήτων του περιλαμβάνει τη μουσική σύνθεση και live Interactive Performance για παραστάσεις χορού, καθώς επίσης και τη μουσική για κινηματογράφο. Οι πιο πρόσφατες συνεργασίες του ήταν το έργο ¨Sally & Gary¨ (2007) από την ομάδα Smack της χορογράφου Στέλας Ζάνου, το έργο ¨Mind the Gap¨ με την ομάδα Landscape της Ιωάννας Πάραλη (Θεατρο Θησείον, 2007), το έργο ¨Apollo 3¨ απο την ομάδα Motel Griffon (2007) και το έργο Human Dimentions με την ομάδα Lemurious (Athens International Dance Festival 2006, Γκάζι).


Ανδριάνα Τουλιάτου
Η Ανδριάνα Τουλιάτου (ΤοοΤ), ξεκίνησε τις σπουδές της στη μουσική μαθαίνοντας πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Πάτρας. Tο 1997 μετακόμισε στο Λονδίνο όπου σπούδασε Άρπα και μουσική σύνθεση. Το 1999 έγινε δεκτή από τη διακεκριμένη μουσική σχολή του Πανεπιστημίου London College of Music όπου ειδικεύθηκε στην κλασική μουσική σύνθεση και ανάλυση από όπου και πήρε το πτυχίο Σύνθεσης (Bmus: Composition (Hons), 2002). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Ιρλανδίας, του Δουβλίνου, όπου και πήρε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (H.dip Hons) στη Μουσική και Τεχνολογία (2003) και στη συνέχεια το Master ( MA(Hons): Computer Music) στη Μουσική Σύνθεση με Υπολογιστές (2004). Το 2007 ξεκίνησε το Διδακτορικό της στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Ιρλανδίας το οποίο συνεχίζει μεχρι και σήμερα, με επιμελητή της τον Professor Dr Victor Lazzarrini. Η έρευνα της, βασίζεται στα σημειολογικά χαρακτηριστικά της δομής και της φόρμας της σύγχρονης μουσικής σύνθεσης .


H ομάδα επιχορηγείται από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ

Δελτίο Τύπου

Θεατρο/Χορός
dARK: H Τελευταία Κιβωτός»
Αθηνά Αρσένη
The Forest
ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ
ΜΑΝΟΣ ΠΕΤΟΥΣΗΣ
«Η κουζίνα της Πλαθ»
Έλλη Παπακωνσταντίνου
«Ο Πατέρας»
Γιώργος Βούρος
Το κίτρινο σκυλί
THIS IS THE END E?
Δημήτρη Σακατζή και Λένας Πετροπούλου
FOREVER TANGO
Luis Bravo
DANNY’S WAKE
Τάσος Αλατζάς
Παρδαλός Παπαγάλος