Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

IMAM BAILDI

IMAM BAILDI

21/01/2008

Έχουμε και λέμε....Η μπάντα με όνομα Imam Baildi .. ..ναι ναι καλά ακούσατε!!

Ελεύθερα γελάστε αλλά πατήστε και το ριμάδι το play….βάλτε λίγο ουζάκι, ανάψτε και το παραδοσιακό σας καρέλια σιγαρέττο και απολάυστε έναν δίσκο που πολλοί θα βιαστούν να βγάλουν τσουγκράνες και φτυάρια να του κάνουνε μια κηδεία.…

No no no όπως θα λεγε και ο μικρός Ντέμης ο τρομερός...Μέγα Λάθος!

Η συνταγή Δύο αδέρφια, ο Ορέστης και ο Λύσανδρος Φαληρέας...

Η Αρχή του Κακού Οι 700 λίρες overdraft που έκαναν τον Ορέστη να αγοράσει το πρώτο του Σάμπλερ (τελικά αυτα τα overdraft αγόρασαν σε πολλούς φοιτητές μουσικά όργανα....έχει καεί και η δικία μου γούνα )

Το Αποτέλεσμα Μετά απο μια δεκαετία πειραματισμών ένας δίσκος με φωνές μεγάλες της Ελληνικής δισκογραφίας όπως της Σοφίας Βέμπο, της Ιωάννας Γεωργακοπούλου, του Μανώλη Χιώτη, της Μαίρης Λίντα και του Στέλιου Κερομύτη.


Θα εστιάσω την προσοχή όλων σας στην επιλογή τραγουδιών.... Η Ζωή μας είναι λίγη απο την Βέμπο ανοίγει σαν opening track τον δίσκο ετούτο..μια ατμοσφαιρική διάθεση απλώνεται αμέσως και γαληνέυει και το πιό καχύποπτο ακροατή που θέλει να θεωρήσει την δουλειά των Imam Baildi σαν κάτι το εύκολο! Για μένα η καλύτερη στιγμή της συνολικής ακρόασης του album ήταν Ο Πασατέμπος του Χιώτη. Δέν ξέρω το γιατί αλλά με ταξίδεψε πολύ αυτό το κομμάτι.

Συνεχίζω....Ακολουθούνε Το Μινόρε της Αυγής σε μια υπέροχη εκτέλεση, Τα Ξένα Χέρια του Βασίλη Τσιτσάνη που περιέχει samples απο το Θέλω να είναι Κυριακή και το Τα Ξένα Χέρια και ακόμα το Πόσο Λυπάμαι . Να αναφέρω πως υπάρχουν τρία κομμάτια στα συνολικά δέκα του δίσκου, στα οποία είναι μουσική των Imam Baildi με τίτλους Samba Clarina , στο οποίο κλαρίνο παίζει εξαιρετικά ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, εν συνεχεία το Comely και τελευταίο track η Σούστα . Όλα αυτά λειτουργούν σαν πολυ καλές γέφυρες στα πειραγμένα τραγούδια που ακούγονται και μας χαρίζουν ενα αξιόλογο και φρέσκο δίσκο στην νέα ελληνική δισκογραφία.

Θα κλείσω την παρουσίαση του δίσκου με κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα όταν το συναντώ σε νέους καλλιτέχνες. Και αυτό έχει να κάνει με την αισθητική ενός artwork που εδώ στην Ελλάδα το έχουν συνώνυμο με μια απλή φωτογραφία του καλλιτέχνη και με το φουσκωμένο του Εγώ να γεμίζει όλο το εξώφυλλο του έργου. Σε αυτήν την περίπτωση πρόκειται για ένα design και artwork by Bizare και τον Δημήτρη Παναγιωτακόπουλο που χαρίζει μια πανέμορφη αύρα στον δίσκο των Imam Baildi και κάνει το εξώφυλλο να ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλά άλλα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και ευχόμεθα καλή συνέχεια σε ότι κάνουνε.

Ρίχτε ένα βλέφαρο στο :

www.myspace.com/imambaildi

και καλή σας Ακρόαση!!!!

Τάσος Φιλόπουλος

Live
GHOST NOTE PROJECT-SENSOMATIC
16/11/2012
PlisskenFestival 2012
12/5/2012
MOGWAI, KWOON
25/1/2012
ULVER
26/11/11
KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE, THE MOUNT FUJI DOOMJAZZ CORPORATION
11/11/2011
PULP
27/5/2011
NO AGE, Background Noise Suppression
27/4/2011
God Is An Astronaut, Absent Without Leave–
6/2/2011
MARK LANEGAN, ISOBEL CAMPBELL
12/12/2010
THESE NEW PURITANS, Plissken festival
5/12/2010