Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

HE GETS ME HIGH

DUM DUM GIRLS

SUB POP

27/06/2011

Είναι γεγονός πως οι γυναικείες παρουσίες έχουν ακόμα τόσα πολλά όμορφα να δώσουν στο λεγόμενο ροκ, αλλά από την άλλη έχουν επίσης δώσει τόσα, που δυσκολεύεσαι να ξεπεράσεις τους συνειρμούς για να αφεθείς στους ήχους ενός καινούριου σχήματος. Ειδικά δε τα κοριτσίστικα συγκροτήματα καταφέρνουν συχνά να συνδυάζουν τη χάρη με την ουσία (και όχι μόνο το χάρη με την τασία).

Η περίπτωση του καλιφορνέζικου συγκροτήματος των DUM DUM GIRLS είναι μια από αυτές, όπου με μικρά βήματα κατάφεραν να κτίσουν ένα αναγνωρίσιμο όνομα, όπου έκανε και το Play Station 3 να πάρει ένα τραγούδι τους και να το ακούς όταν παίζεις ποδόσφαιρο!!!

Με μόλις έναν δίσκο και με 2-3 ακόμα EPs κτυπάνε από εκεί που σταμάτησαν οι Elastica και οι Sing- Sing, για να πω δυο αγαπημένα μου. Και συνεχίζουν φέτος με ένα μίνι άλμπουμ με μόλις τέσσερα τραγούδια. Φρέσκα και ρομαντικά, μελαγχολικά και φωτεινά με τις κιθάρες πιο χαμηλά από όσο συνήθιζαν οι L7 και με φωνητικά που θολά ακούγονταν στην peek-a-boo περίοδο της Σούζης . Και αν ισχύει κάτι ακόμα για τα αγόρια είναι ότι ακόμα ερωτεύονται με τα μικρά χαριτωμένα πράγματα των κοριτσιών, τότε εύκολα την πατάς και με τις Dum Dum Girls.

To ομώνυμο He gets me high είναι το καλύτερο κομμάτι, με τα φαζαρίσματα να ακουμπάνε πάνω στη φράουλα από το εξώφυλλο των Breeders και τις διφωνίες να απλώνονται σαν ένα γλυκότατο πέπλο 90ς πάνω στην απογοήτευση των απογευμάτων της μετά μνημονίου ζωής μας. Το wrong feels right επίσης εξαίσιο, με μια διπλοτυμπανιά να κρατά τον ρυθμό, με την καταπληκτική περσόνα της ντράμερισας Sandy να δινει μια γλυκύτατη ροκ εισαγωγή. Ευκαιρίας δοθείσης το τελευταίο τραγούδι που έβγαλε η Sandy Vu με το συγκρότημα των SISU είναι το κάτι άλλο, που και οι Sonic Youth, θα ερωτεύονταν για να είμαι αυθόρμητος, όπως πάντα.

Μια αργόσυρτη νωχελική βόλτα σε ένα λυρικότατο τραγούδι έρχεται με το Take Care of My Baby που όσοι ενθουσιάζονται με τη Monika θα το ευχαριστηθούν πολύ (αλλά και ο χαζομπαμπάς ο Τάσος κοιτώντας την ολόφρεσκη κορούλα του…), καθώς τα φωνητικά εδώ σκίζουν.

Και κλείνοντας υπάρχει η πάρα πολύ καλή διασκευή του τραγουδιού των Smiths , του υπέροχου there is a light that never goes out . Διασκευή με τρόπο άμεσα αναγνωρίσιμο και συνεπέστατο στην ενορχήστρωση και με τα φωνητικά της Dee Dee σαφώς προσεκτικά, σεβόμενοι αισθητική και ιστορία. Μια πάρα πολύ καλή εκτέλεση, γοητευτική για όλους.

Μια τετράδα τραγουδιών που μπόρεσαν και κράτησαν το ενδιαφέρον σου, λες και είναι μια κανονικότατη κυκλοφορία. Αλλά ακόμα και σε αυτό η πολυτάλαντη Dee Dee ξέρει να δίνει ένα τόσο σφικτό περιεχόμενο που αξίζουν μόνο έπαινο και συγχαρητήρια. Οι Dum Dum Girls αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα νέα σχήματα και η παραγωγή του ΕΡ από τον Δανό Sune Rose Wagner των Raveonettes (και παλιότερα του καταπληκτικου συγκροτήματος των Psyched Up Janis) μόνο τυχαία δεν είναι (όπως τυχαία δεν ήταν και το κτύπημα της κιθάρας στο 1ο τους άλμουμ από τον κιθαρίστα των Yeah Yeah Yeahs - για να πω δυο ονόματα που εξιτάρουν πολλούς, ε Κώστα Π.;).

Κυριάκος Σκορδάς

Live
JENS LEKMAN
29/11/2012
GHOST NOTE PROJECT-SENSOMATIC
16/11/2012
PlisskenFestival 2012
12/5/2012
MOGWAI, KWOON
25/1/2012
ULVER
26/11/11
KILIMANJARO DARKJAZZ ENSEMBLE, THE MOUNT FUJI DOOMJAZZ CORPORATION
11/11/2011
PULP
27/5/2011
NO AGE, Background Noise Suppression
27/4/2011
God Is An Astronaut, Absent Without Leave–
6/2/2011
MARK LANEGAN, ISOBEL CAMPBELL
12/12/2010