Home
News
Foreign Office
Local
Ελληνική
Metal
Punk/hc/emo
Live
Συνεντεύξεις
Cinefreak
Θέατρο/χορός
Books, magz
Τι παίζει, που
Special
Aρθρα
Mp3s/Video
Atrakt-ed
Links
 
Αναζήτηση

 

Η Αγωνία της ψείρας πριν από τη συνουσία

03/03/2006

Αντόνιο Φισκέττι

Η Αγωνία της ψείρας πριν από τη συνουσία

(36 ερωτήσεις σχετικά με το σεξ)

(εκδόσεις Αστάρτη)

Όσοι από σας με παρακολουθείτε, συχνά ίσως αναρωτιόσαστε «τι διάολο, πάει και διαβάζει αυτή η κοπέλα;». Η αλήθεια είναι ότι διαβάζω πολύ και με ολίγον παρανοϊκό σύστημα ειδών και μεγεθών. Επίσης αλήθεια είναι ότι σας παρουσιάζω μόνο δημιουργήματα συγγραφέων που μου άρεσαν για τους Χ λόγους, του οποίους και σας παραθέτω.

Τώρα, η Αγωνία της ψείρας πριν τη συνουσία, αυτή καθαυτή, σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα φανταζόμασταν (σε περίπτωση που ξοδεύατε αλόγιστα τη φαντασία σας σε ένα τέτοιο ερώτημα, βεβαίως βεβαίως, καθώς όπως λέει ο Γούντι Άλλεν σε μια παρτενέρ του πριν τη συνουσία «και τρία κεφάλια να είχες, δεν θα το πρόσεχα»)

Τι τίτλος κι αυτός ε; «Η Αγωνία της ψείρας πριν τη συνουσία». Ναι, φαντάζει κάτι σαν «Αμερικανιά» με αβέβαιης ποιότητας περιεχόμενο αλλά σαφώς χιουμοριστικό. Αυτό είναι ένα εν μέρει λάθος συμπέρασμα αν μείνουμε μόνο σε αυτό.

Ανοίγοντας το βιβλίο βρίσκουμε απαντήσεις σε θέματα που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε να ρωτήσουμε αλλά όταν το καλοσκεφτείς, είναι αληθινά, σημαντικά ερωτήματα για κάτι στο οποίο σχεδόν όλοι μας επιδιδόμαστε με σχετική ευκολία και όχι με πολύ σκέψη – και καλά κάνουμε – το σέξ!

Γιατί όταν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε ένα άτομο ως θαρραλέο λέμε «έχει αρχίδια»; Απέχει από την πραγματικότητα η φράση ή δικαίως χρησιμοποιείται; Πώς μια ψείρα μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά του τριχωτού της κεφαλής από του εφηβαίου; (άντε πάλι με τις ψείρες, θα μου πείτε, αλλά τι να κάνω που μου έκαναν εντύπωση!!!!)

Απάντηση δίδεται και σε ολίγον εφιαλτικά ερωτήματα:

Παράδειγμα, ξέρατε ότι είναι ότι το φτάρνισμα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο στη φάση του στοματικού έρωτα;

Ο Φισκέττι, μπορεί να έχει αστείρευτο χιούμορ, απίστευτες ατάκες που μπορούν να εμπλουτίσουν την καθημερινότητά σας με νέα «τύπου» ανέκδοτα. Οι πληροφορίες όμως που ντύνονται χιουμοριστικά είναι απολύτως αληθινές, βασισμένες σε έρευνες, πανεπιστημιακά και ιατρικά δεδομένα. Αλήθεια δηλαδή, μας δίνει απαντήσεις σε αυτές τις απορίες και συνάμα λύνονται και κάποια άλλα άλυτα ζητήματα για το πώς, διάολο, λειτουργεί το όλο σύστημα, «άνδρας/γυναίκα – άνδρας/ανδρας – γυναίκα/γυναίκα = σεξ». Μπορεί να μας απαντά για τις ψείρες (άντε πάλι) αλλά μέσω αυτών των εξηγήσεων πλήθος άγνωστων και χρήσιμων πληροφοριών εισχωρούν στον εγκέφαλο του αναγνώστη, έτοιμες να χρησιμοποιηθούν και για άλλες, ολίγον πιο αντικειμενικές και πρακτικές απορίες.

Και στην τελική, ελάτε και παραδεχτείτε ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση στο εκατομμύριο να διάβαζε κάποιος από εμάς (κι εγώ μέσα, φυσικά) ιατρική εγκυκλοπαίδεια για να λύσει απορίες σχετικά με το σεξ. Τουλάχιστον εγώ δηλώνω τυχερή που δεν χρειάστηκα ποτέ θεωρητική κατάρτιση στο θέμα!

Ο Φισκέττι μας δίνει τη δυνατότητα της παίδευσης/εκπαίδευσης στο θέμα μέσω ενός πολύ ευχάριστου πονήματος το οποίο διαβάζεται εύκολα και διασκεδαστικά. Η μανία μου να διαβάζω μέσα σε μέσα μαζικής μεταφοράς και πάλι με εξέθεσε καθώς από τη μια προσπαθούσα μέσα στο λεωφορείο ή το ταξί να κρύψω τους γαργαλιστικούς τίτλους των κεφαλαίων και το έκανα επιτυχώς αλλά από την άλλη δεν κατάφερα να κρύψω το γέλιο ή το σαρδόνιο χαμόγελο (θα καταλάβετε όσοι το διαβάσετε).

Όπως λέει και το οπισθόφυλλο «Όπως και να’ ναι, σε αυτό το πραγματικά φευγάτο βιβλίο θα βρείτε τις πιο σοβαρές απαντήσεις. Ναι, ναι, μην ξεγελαστείτε από το χιούμορ του συγγραφέα και νομίσετε πως δεν πρόκειται για ένα επιστημονικό βιβλίο! Τα κείμενά το βασίζονται εξ ολοκλήρου στις τελευταίες ανακαλύψεις της ιατρικής, της ψυχανάλυσης και της ανατομίας. Ο Αντόνιο Φισκέττι, επιστήμονας και δημοσιογράφος, μας προσφέρει – εικονογραφημένη από τον Charb. - μια απίθανη συλλογή από σεξουαλικά αξιοπερίεργα, αυστηρά επιστημονική και ακατανίκητα αστεία.»

Από τις λίγες φορές που συμφωνώ με τα οπισθόφυλλα και δεν έχω να προσάψω μετριοπάθεια ή υπερβολή στην παρουσίασή τους.

Θα με θυμηθείτε όταν θα το επικαλείστε σε πικάντικες συζητήσεις μεταξύ φίλων και θα τους αφήνετε άφωνους…

Γιώτα Θεοδοσίου (yiota_theodossiou@yahoo.com)

Atraktos.Net

Books, Magz
COPI τέσσερα (4) θεατρικά έργα
BLANKETS - COMIC BOOK
Το ημερολόγιο του καθημερινού ακτιβιστή
«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ»
«ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ», ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ
«Μάνος Λοΐζος. Μια μέρα ζωής»
«Το Συγκρότημα» του Αντώνη Τουρκογιώργη
Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ 2007)
Μόμπιους Ντικ